Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Meet & Eat en actieleertraject in het kader van Passend Onderwijs en Passende Arbeid

10 oktober 2017 door Joos Meesters

Op 20 September was een zogenaamde Meet & Eat, georganiseerd door de Vliegende Brigade. Vijf jongeren hebben hun ervaringen gedeeld om hun perspectief op het thema  Passend Onderwijs en Passende arbeid voor het voerlicht te brengen. 25 professionals vanuit de gemeente, voortgezet onderwijs (Dominicuscollege), Tandem, ROC, R75, Pluryn en het Werkbedrijf en studenten van de HAN waren hierbij aanwezig. De avond was bij Jimmy’s. De deelnemers waren onder de indruk van de verhalen.

De vliegende brigade bestaat uit vijf jongeren die in het kader van het onderzoeksproject Passend Onderwijs en passende Arbeid activiteiten organiseren en de dialoog tussen jongeren en professionals op gang wil brengen om de systeenwereld waar veel van hen tegen aanlopen op te rekken.

Vanuit dit onderzoeksproject Passend Onderwijs en Passende Arbeid is er ook een actieleertraject gestart met diverse professionals. Het doel is de ondersteuning voor jongeren, waarbij deelname aan onderwijs en arbeid niet vanzelfsprekend is te verbeteren door te onderzoeken wat wel en niet werkt om zo tot een werkwijze te komen.

 

Reacties

Reageer

*