Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Start van eerste project voor het onderzoeksthema armoede

19 juni 2017 door Lisbeth Verharen

De Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen richt zich sinds kort ook op het thema armoede. Inmiddels is een eerste project hiervoor gehonoreerd met een subsidie van ZonMw. Samen met de gemeente Nijmegen, welzijnsorganisatie Het Interlokaal-Tandem en ervaringsdeskundige co-onderzoekers onderzoeken we hoe de financiële zelfredzaamheid van zelfstandig wonende Nijmeegse jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) kan worden ondersteund en versterkt.

Het participatief actieonderzoek bestaat uit drie fasen. In de eerste fase worden de verhalen van jongvolwassen met LVB die zelfstandig wonen opgehaald over hun ervaringen met het omgaan met geld en de ondersteuning daarbij. In de tweede fase gaan de deelnemers in meerdere groepsgesprekken met elkaar deze verhalen analyseren en ideeën vormen over het verbeteren van de ondersteuning en de producten die daarbij bruikbaar zijn. In de derde fase worden deze ideeën omgezet in aanbevelingen en worden concrete producten ontwikkeld om de opgedane inzichten uit te dragen, bijvoorbeeld een brochure in gewone taal over omgaan met geld en de mogelijkheden voor ondersteuning daarbij.

 

Reacties

1 Reactie to “Start van eerste project voor het onderzoeksthema armoede”

Levi van Dijk schreef:

Hoi Lisbeth,
Mooi te lezen dat er stappen gezet zijn en gefeliciteerd met honorering. Benieuwd ook naar de resultaten van het onderzoek. Mocht je nog erover willen sparren, je weet me te vinden.

Levi van Dijk

Reageer

*