Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

– Melding met Gele Balk in de Internet Browser

Als je met een ‘oude’ internetbrowser’ zoals  o.a. InternetExplorer versie 11  een toetsvideo bekijkt, krijg je in sommige gevallen een gele balk boven in beeld met de melding dat bepaalde MediaExtentions niet meer worden ondersteund. Dit heeft voor toetsingsvideo’s, weblectures en kenniscklips niet direct consequenties en kan je in dit geval negeren of dicht klikken.

Wel heeft het gevolgen voor ‘Live video’  maar dat wordt op de Toetsingserver niet gebruikt.  Ook wordt adaptive bitrate technologie met deze browsers niet meer ondersteund. AdaptiveBitrate is een techniek dat een video aanbied in meerdere kwaliteiten en afhankelijk van de verbindingskwaliteit automatisch de juiste stream kiest. Met name voor mobiel is dit handig maar de meeste mobiele apparaten ondersteunen dit.

Sinds zomer 2017 heeft ICT op alle Han PC’s  ook chrome geïnstalleerd.  Chrome heeft de nadelen die hierboven worden genoemd niet. Als je een notebook van de Han hebt, kan je contact opnamen met ICT ( servicedesk) om daar chrome op te laten zetten.

Klik voor vergroting

Reacties