Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Terugblik masterclass – Nieuwbouw met Lean en Industry 4.0 @ HP Valves

12 juni 2017 door Cynthia Hartsema

Op donderdag 1 juni verzorgde Hessel Visser op de HAN Campus een Masterclass voor ruim 30 geïnteresseerde relaties van het HAN Lean-QRM Centrum.  Hessel nam de deelnemers mee in het enorme verandertraject dat HP Valves in de afgelopen jaren heeft doorlopen. Een traject waarin Lean en flow een belangrijke rol speelden.

Nieuwbouw HP ValvesNieuwe fabriek HP Valves
HP Valves (150 medewerkers) maakt hogedrukafsluiters voor energiecentrales. Het bedrijf opende heel recent (21 april 2017) een compleet nieuw gebouwde vestiging in Hengelo; amper 10 jaar na de voorgaande verhuizing in 2007. Hessel Visser was nauw betrokken bij het lean-traject dat HP Valves de laatste jaren heeft doorlopen, en bij de voorbereidingen van deze laatste verhuizing.

Medewerkers betrokken bij voorgeven nieuwe fabriek
Hessel Visser vertelt op enthousiaste wijze hoe alle medewerkers werden betrokken bij het vormgeven van de nieuwe fabriek. Om inspiratie op te doen legde een grote groep operationele medewerkers eerst bezoeken af aan drie andere lean bedrijven. Na ieder bezoek rapporteerden zij welke ideeën konden worden gebruikt bij het inrichten van de nieuwe fabriek van HP Valves.

Kleiner vloeroppervlak, steeds stijgende productie
Door toepassing van lean (zoals one-piece-flow, voorraadverlaging, slimme lay-out) kan HP Valves met een veel kleiner vloeroppervlakte de steeds stijgende productie realiseren. Daarbij zijn ook de lever performance en het kwaliteitsniveau toegenomen. Bovendien bleek een inspirerende leider die actief zijn medewerkers weet te betrekken ook bij HP Valves een kritieke succesfactor bij grote transities.

Over onze masterclasses
Het HAN Lean-QRM Centrum organiseert 4 tot 6 maal per jaar een masterclass. Tijdens deze masterclasses delen sprekers van aansprekende organisaties hun ervaringen op het gebied van Lean. Deze Masterclass van Hessel Visser werd door deelnemers beoordeeld met een 7.8. Benieuwd wie hem als spreker voorgingen? Bekijk dan het overzicht van onze masterclasses op de website www.han.nl/lean-qrmcentrum/

Wilt u op de hoogte blijven van masterclasses, events, onderzoek en onderwijs van het HAN Lean-QRM Centrum? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

HAN Lean QRM Centrum
Het HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum in Lean en QRM voor de maakindustrie en dienstverlenende organisaties. Het centrum is onderdeel van het lectoraat Lean/World Class Performance dat praktijkgericht onderzoek doet naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen. Hiervoor werkt het samen met verschillende organisaties binnen Nederland en daarbuiten. Het centrum is daarmee een platform voor continue wisselwerking tussen onderzoek, onderwijs en praktijk. Partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum heeft vele voordelen voor bedrijven die een stap willen maken op het gebied van Lean en QRM.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie over het HAN Lean-QRM Centrum en de voordelen van samenwerking/partnerschap onze website www.han.nl/lean-qrmcentrum of neem contact op met:
Stef Tiggeloven, coördinator HAN Lean-QRM Centrum
T. 0683996291

Share

Reacties

Reageer

*