Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Organizing the Shop Floor in High-Variety/Low-Volume – workshop tijdens QRM Conferentie op 19 juni

17 april 2018 door Cynthia Hartsema

Midden juni wordt de Internationale QRM Conferentie in Eindhoven georganiseerd. Op deze conferentie zullen diverse managers vertellen over hun ervaringen met QRM. Ook zijn er een aantal specifieke, gefocuste, workshops. Op de QRM Conferentie wordt ook een toegepast-wetenschappelijke track georganiseerd waarbinnen enkele onderzoekers van het HAN Lean-QRM Centrum ook presentaties geven.

Organizing the Shop Floor in High-Variety/Low-Volumne
In de track (middagsessie, 19 juni) staat het thema ‘Organizing the Shop Floor in High-Variety/Low-Volume’ centraal. Noorse, Duitse en Nederlandse onderzoekers presenteren hun resultaten. De track is gericht op de rol van Operations Managers (productiemanagers). Het is hun uitdaging om in een High-Variey/Low Volume context te zorgen voor korte en betrouwbare doorlooptijden. Dit vraagt om een goede inrichting van de werkvloer en de organisatie van succesvolle teams. Kaartgestuurde systemen kunnen hierbij behulpzaam zijn. De operations managers zal zich ook bewust moeten zijn van de mogelijkheden van Smart Industry/Industry 4.0.

In de track worden presentaties gegeven over:

  1. de uitdagingen van operations managers;
  2. het inrichten van de werkvloer;
  3. leiderschap in een structuur met autonome cellen;
  4. het gebruik van kaartsystemen in high-variety low volume;
  5. het gebruik van digitale ondersteuning bij assemblage.

 

Onderzoeksproject
De presentaties zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op onderzoek dat uitgevoerd is in het kader van een Europees project. In het project zijn ideeën naar voren gekomen, en elementen ontwikkeld voor het ontwikkelen van een ‘Living Learning Community for (future) operations managers and researchers in High-Varity/Low-Volume’. Ook het concept van de ‘Living Learning Community’ zal in de track naar voren komen.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie over de conferentie de website https://www.qrminstitute.org/qrm-world-conference-2018.
Wilt u meer informatie over onze bijdrage tijdens de conferentie?
Neem dan contact op met:
Jannes Slomp, Lector World Class Performance
E Jannes.Slomp@han.nl
M +31 6 22828900

Share

Reacties

Reageer

*