Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Onderzoeksproject Duurzaam Duurzamer Produceren nadert afronding

11 september 2017 door Cynthia Hartsema

Veel mkb-productiebedrijven zijn met Lean bezig. In toenemende mate ontplooien ze ook duurzaamheidsinitiatieven, omdat de klant, wetgever en/of het verantwoordelijkheidsgevoel dat vereist. Daarbij zijn Lean en duurzaamheid vaak gescheiden initiatieven en dat is jammer!  Er zijn namelijk veel synergievoordelen te bereiken wanneer Lean en duurzaamheid worden geïntegreerd. Beide draaien immers om het reduceren van verspillingen. Daarbij vragen beide om actieve betrokkenheid van alle medewerkers.

Duurzaam Duurzamer Produceren
Het samenbrengen van ‘Lean en Green’ is het onderwerp van het onderzoeksproject ‘Duurzaam Duurzamer Produceren’ (DDP) dat het HAN Lectoraat Lean/World Class Performance uitvoert samen met het lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit van de Hanzehogeschool in Groningen. Projecten bij 15 verschillende bedrijven hebben het onderzoeksteam input gegeven over de praktijk van Lean en Duurzaamheid.

Hulp bij de geïntegreerde aanpak van Lean en Duurzaamheid
DDP levert een webbased handboek op dat bedrijven helpt bij de geïntegreerde aanpak van Lean en Duurzaamheid. We hebben daarbij twee doelgroepen voor ogen: het management van het mkb-bedrijf (strategisch niveau) en de Lean-facilitator (projectniveau). Het handboek komt binnenkort online en is vrij beschikbaar. Houd onze komende nieuwsbrief in de gaten!

Meer informatie
Heeft u vragen over dit onderzoeksproject? Neem dan contact op met:  Eric Joustra
Eric Joustra, docent, onderzoeker en projectleider
T 06-52015199

Wilt u weten welke onderzoeksprojecten van het lectoraat Lean/World Class Performance deze maand starten?
Lees dan het nieuwsbericht dat wij eerder plaatsen:
Nieuwe onderzoeksprojecten binnen het HAN Lean-QRM Centrum

 

 

Share

Reacties

Reageer

*