Manouk Nijhof nieuwe collega Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum

17 april 2018 door Cynthia Hartsema

Sinds 1 maart 2018 is Manouk Nijhof werkzaam voor het HAN Lean-QRM Centrum. Met een frisse en kritische blik hoopt Manouk een waardevolle bijdrage te leveren op het gebied van projectmanagement en onderzoek.

De kracht van continu verbeteren
Manouk gelooft in de kracht van continu verbeteren, zowel tijdens het werk in bedrijven als in het privéleven. Eind 2014 volgde ze de minor “Business and Management” in Noorwegen. Sindsdien is haar interesse vergroot ten aanzien van continu verbeteren, Lean, Total Quality Management en project management. In oktober 2016 raakte Manouk betrokken bij het Lectoraat Lean/WCP als student-assistent bij het project Eurolean+. Samen met collega’s werkte ze aan de ontwikkeling van een internationaal academisch masterprogramma voor Customized Lean.

Achtergrond
Manouk Nijhof studeerde in februari jl. cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de richting van Organisational Design & Development. Tijdens haar masterscriptie onderzocht Manouk de toepasbaarheid van de Quick Response Manufacturing en Sociotechniek theorieën voor het diagnosticeren, ontwerpen en veranderen van organisatiestructuren. Daarnaast volgde ze extra vakken in de richting van strategische verandering en strategische besluitvorming.

Over het HAN Lean-QRM Centrum
Het HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum van het Lectoraat Lean/World Class Performance van de Faculteit Techniek van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen voor Lean en QRM praktijken en technieken. Het centrum zet zich in voor het leggen van de verbinding tussen HBO-onderwijs, toegepast onderzoek en de praktijk. Onderzoekers, stagiaires en afstudeerders voeren projecten uit binnen bedrijven en dienstverlenende organisaties. Het HAN Lean-QRM Centrum is een platform voor continue wisselwerking tussen onderzoek en praktijk.

Meer informatie
Wilt u weten waarbij Manouk en het HAN Lean-QRM Centrum uw organisatie kunnen helpen?
Neem dan contact op:
E manouk.nijhof@han.nl