StudIO L&D

Workshop Timemanagement

15 februari 2018 door Vissers Christel

Deze workshop Timemanagement is een initiatief en wordt gegeven door studenten van Opleidingskunde: Marieke, Ian en Rick. Aanmelden kan via de inspiratieagenda van Studio L&D.

Kessels & Smit boekbespreking Opleidingskunde

9 februari 2018 door Vissers Christel

Dinsdag 13 maart komen Erik Deen en Mariel Rondeel naar Studio L&D. Zij zijn de auteurs, samen met Joseph Kessels, van het nieuwe boek ‘Opleidingskunde, leren in het werk, rond het werk, voor het werk’.

Op deze dag presenteren zij het boek voor jou als jong professional. Tevens is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Na de plenaire bijeenkomst om 13.00 uur (1,5 uur)  is er een workshop waaraan je deel kunt nemen.

Doe je mee? Schrijf je in via inspiratieagenda van Studio L&D

De LearningTec vanuit de ogen van Monique Nachtegaal

6 februari 2018 door Vissers Christel

Monique Nachtegaal is deeltijd student bij Opleidingskunde. Zij schrijft een blog over haar bezoek aan de LearningTec in Karlsruhe.

Blog Learntec

Afgelopen woensdag bezocht ik op uitnodiging van NVO2 en de HAN het Learntec congres in Karlsruhe. Samen met een groep studenten van Opleidingskunde en 2 Learning adviseurs van EMC heb ik inspiratie opgedaan over technologische ontwikkelingen in leren. Een indrukwekkend congres gericht op bedrijfsleven en onderwijsinstellingen met interessante lezingen en stands op de beursvloer waar je concrete technologische toepassingen kon bekijken en ervaren.

Geïnspireerd was ik door de lezing van Dr. René Schellenberger, leider van de afdeling Global Training bij Daimler AG. De titel trok mijn aandacht: Active Learn assist: Disruptive learning Innovations at Mercedes-Benz Global Training.

Global training van 500.000 medewerkers wereldwijd, hoe doen zij dat? Nieuwe technologie maakt anders leren mogelijk. Door nieuwe technologie verandert onze levenswijze en onze manier van werken. En dat betekent dat een medewerker van Mercedes-Benz zich steeds vaker nieuwe informatie van nieuwe produkten in recordtempo moet eigen maken. Belangrijk dus om de medewerker uit te dagen tot leren.

Lernen soll SpaB machen! Het idee bij Mercedes is dat leren leuk wordt als het zo is ingericht dat medewerkers gemotiveerd raken om de informatie tot zich te nemen. Daarvoor hanteert zij de 5 A’s: Anywhere – Anytime – Anyhow – Any content – Any individual.

De manier of vorm van leren wordt afgestemd op de wijze waarop de medewerker de content aangeboden wil krijgen. Mixed reality en gamification worden daarbij ingezet als het tijdvoordeel oplevert en het trainen makkelijker maakt. Daarbij verandert het uitgangspunt van ‘One size fits all’, naar meerdere vormen van leren zodat elk individu wordt bediend in zijn voorkeur. Leren wordt zo makkelijk en leuk!

Augmented Reality met Hololens

Global Training gebruikt de Hololens van Microsoft voor training van de medewerkers tijdens een autoworkshop. Verrassend is ook het gebruik voor het informeren van de klant na reparatie van zijn of haar auto in de garage.

Voor meer informatie over de visie van Global Training en praktische toepassing van de Hololens klik je op de deze link. Wil je het programma van Learntec nog eens terugkijken? Klik dan op deze link.

Bedankt NVO2 en de HAN voor het mogelijk maken van deze leerervaring!

Monique Nachtegaal monique.nachtegaal@gmail.com

website, facebook en twitter Opleidingskunde
Studio L&D

Help je NVP met hun onderzoek naar leermethoden?

26 januari 2018 door Vissers Christel

Hoe maak je de stap naar nieuwere leermethoden?
Is een MOOC geschikt als methode om te professionaliseren en met elkaar in dialoog te gaan over een relevant thema?

Bij de NVP willen we dat graag onderzoeken voor onze leden.
(De NVP is een netwerk voor 3000 HR professionals in Nederland.)

We willen een MOOC opzetten over talentontwikkeling en hebben daarbij jouw hulp nodig!
Denk met ons mee, help ons deze droom waar te maken!
Kijk bij de stage-opdrachten of deze opdracht iets voor jou is en neem contact op!