Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Zeer goede arbeidskansen met studie Bedrijfskundige Informatica en Management

6 maart 2018 door Erik Rijpstra

Bedrijfskundige Informatica en Management (BIM) is een uitgebreid studieprofiel die je binnen HBO-ICT kunt kiezen. Als je voor BIM kiest heb je straks een zeer goede aansluiting op de grote vraag naar hoogopgeleide bedrijfsinformatici.

Wat leer je met Bedrijfskundige Informatica en Management (BIM)?

Je leert hoe je processen in een bedrijf kunt analyseren en verbeteren. Voorbeeld: je voert een selectietraject uit om de beste software voor jouw probleem te kiezen. Je kunt zelf ook randvoorwaarden opstellen om een systeem te (laten) bouwen die aan je persoonlijke wensen voldoet.

Lees verder

Share

Prof. dr. Marcel Merk gastdocent 6e Jongerencollege Sterrenkunde over antimaterie, Higgsboson en de grootste machine ter wereld!

16 februari 2018 door Redactie


Prof. dr. Marcel Merk
 is op zaterdag 3 maart 2018 de gastdocent van het 6e Jongerencollege Sterrenkunde. Kom jezelf vergapen aan een nieuw boeiend college vol met theorie en praktijkverhalen, gericht op jongeren van onder- en bovenbouw vwo/havo, topklas basisschool/Leonardo en andere (hbo) geïnteresseerden die het niveau aandurven!

Marcel Merk is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en werkt bij het Nederlands Instituut voor subatomaire fysica (Nikhef). Hier doet men onderzoek naar de elementaire bouwstenen van ons universum, de onderlinge krachten en de structuur van ruimte en tijd.

Lees verder

Share

Kevin Taartmans: ‘Blij met mijn studiekeuze HBO-ICT in Arnhem’

16 februari 2018 door Redactie

Kevin Taartmans (19 jaar) is afkomstig uit Brummen. Hij studeert HBO-ICT aan de HAN in Arnhem. Hoe ervaart hij zijn studie en heeft hij tips voor jou? ‘Dat het HBO-ICT zou worden was eigenlijk al zo goed als zeker. De enige twijfel die ik had was tussen HBO-ICT en Automotive. Ik ben uiteindelijk voor HBO-ICT gegaan, omdat dit me toch meer aansprak.’

‘Ik heb gekozen om mijn HBO-ICT-studie in Arnhem te gaan volgen omdat de sfeer hier op de HAN erg positief en gezellig op me overkwam. Dit is na ruim 2 jaar hier te studeren al gebleken daadwerkelijk zo te zijn. Achteraf gezien heb ik dus de juiste studiekeuze gemaakt.’

 

Lees verder

Share

Studenten leggen microbiële olie project uit op Wondertuin Festival

13 februari 2018 door Redactie

Nijmegen is, als eerste Nederlandse stad, verkozen tot de European Green Capital 2018. Dit is tussen 19 en 21 januari gevierd met Wondertuin, een driedaags festival rond het thema duurzaamheid. Voor Brendan en Rick, studenten die onderzoek doen bij HAN BioCentre, was het een echte uitdaging om het microbiële olie project aan de jonge generatie uit te leggen.

Lees verder

Share

Hoe overleef je een toetsweek?

31 januari 2018 door Redactie

Fabian Tinneveld studeert Communication & Multimedia Design (CMD) aan de HAN. Hij is eind 2017 begonnen met zijn wekelijkse vlogs.

Heeft hij tips voor nieuwe studenten die aan de hbo willen gaan studeren? Jazeker! In zijn derde vlogrubriek ‘Goede Fabjes Slechte Fabjes’ geeft hij 5 toptips om een toetsweek te overleven. Vergeet zijn bonustip niet!

Bekijk de vlog van Fabian

Lees verder

Share