Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Bijklussen?! Maak een personal video van je opleiding!

15 januari 2018 door Redactie

Wil je als HAN-student graag wat bijverdienen? Lijkt het je leuk mee te werken aan personal video waarbij jij aankomend studenten welkom heet bij je technische opleiding nadat ze zich hebben aangemeld? Ja? Dan zouden we het geweldig vinden als je wilt meedoen. We zoeken voor elke technische opleiding één enthousiaste student! Het gaat om de opleidingen Automotive, Bouwkunde, Civiele Techniek, CMD, Elektrotechniek, HBO-ICT, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

Wat is de bedoeling?
Je maakt 3 korte scenes van totaal 20 seconden die onderdeel worden van een informatieve video. Zoals bijvoorbeeld Pleun deed voor Fysiotherapie in deze video (klik op onderstaande afbeelding):

Deadline
De deadline voor inleveren van de opleidingsscenes is 1 februari 2018!

Wat te doen?
Je meld je aan bij Mandy om mee te werken. Zodra je een ‘go’ hebt ga je aan de slag. Je ontvangt instructies en daarmee ga je zelf 3 leuke scenes met je smartphone filmen. Deze stuur je naar Mandy. Lees verder

Share

Student Werktuigbouwkunde leert hoe je waterstof omzet in elektriciteit

10 januari 2018 door Redactie

Jochem Menke, foto: LinkedIn

Jochem Menke (21) uit Wijchen studeert Werktuigbouwkunde aan de HAN en hij loopt stage bij het Arnhemse bedrijf MTSA. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling en productie van complexe installaties en machines. ‘Voor studenten van onze opleiding zijn voldoende stageplekken. Maar het vinden van een goede stageplek is een heel ander verhaal. Wat dat betreft heb ik met MTSA veel geluk gehad.’ Lees verder

Share

FIRST LEGO League vol technische onderwijsuitdagingen!

5 januari 2018 door Redactie


Liefst 24 schoolteams van leerlingen uit de regio Arnhem en Nijmegen streden op zaterdag 16 december 2017 in de regiofinale van de FIRST®LEGO® League. Via deze League in het Technovium-gebouw zijn ze uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. Samen met hun team kozen de leerlingen een probleem uit de praktijk met dit maal als thema ‘Hydro Dynamics’. Junior Technovium, HAN ICA (opleidingen HBO-ICT en Communication & Multiomedia Design, CMD), HAN Pabo en iXperium/Centre of Expertise Leren met ict begeleidden de teams op weg naar de regiofinale.

Met deelname aan de FIRST® LEGO® League (FLL) halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken.

Lees verder

Share

Indrukwekkende openingsceremonie 14e International Junior Science Olympiad (IJSO)

8 december 2017 door Redactie

Met een indrukwekkende openingsceremonie op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem is maandagochtend 3 december de 14e finale van de International Junior Science Olympiad (IJSO) van start gegaan. Met een vlaggenparade, zang, dans, muziek en een eedaflegging door de deelnemers en de officials, kreeg de opening Olympische allure.

Lees verder

Share

Life Sciences studenten bouwen gen in bacterie voor productie menselijk eiwit

30 november 2017 door Redactie


Berend is een tweedejaars Life Sciences student aan de HAN in Nijmegen en hij vertelt je iets interessants over het praktijkgerichte onderwijs binnen deze hbo-opleiding.

Lees verder

Share