Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Het multiversum en de oneindigheid!

28 maart 2018 door Redactie

Op zaterdag 14 april wordt het zevende college door de Sterrenkundeclub Radboud gegeven. Dit is een energieke techniekclub voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar die fan zijn van sterrenkunde, maar ook van natuur- en wiskunde, astronomie, ruimtevaart en daarover meer willen leren.

Deze keer komt emeritus prof. dr. John Heise een lezing geven over het multiversum. Over de theorie dat er naast het universum waar wij in leven, nog andere parallelle universums zijn. Sterker nog, volgens sommigen is er zelfs een oneindig aantal universums.

Lees verder

Share

Welke bèta-opleiding in hbo-techniek kies jij?

28 maart 2018 door Erik Rijpstra

Op de Bètadag Achterhoek, 14 maart in Ulft, kon je zien hoeveel bèta-opleidingen er zijn: automotive, lucht- en ruimtevaart, milieukunde, zorgtechnologie, agro-food, land- en watermanagement, life sciences en mechatronica. Heel veel opleidingen die waarschijnlijk heel interessant zijn voor jou in de toekomst.

Achterhoekse bedrijven waren er ook, zodat je gelijk kon zien wat je met je technische hbo- of universitaire opleiding kunt gaan doen!

  • Wat houden de hitech opleidingen in de praktijk in?
  • Welke kansen zijn er voor jou in de regio Achterhoek?

 

Voor een mooie stage, afstudeeropdracht of baan hoef je niet ver te reizen! De bedrijven namen veel gave producten mee en lieten zien met welke nieuwe technologieën zij werken. Zij zijn op zoek naar jou!

Lees verder

Share

Racerobots maken jongeren enthousiast voor techniek

28 maart 2018 door Redactie

Op het InnovatieFestival in de Achterhoek zijn verschillende activiteiten georganiseerd om technisch talent te stimuleren en de juiste partijen samen te brengen. Scholieren en studenten konden zelf aan de slag tijdens de Techniekdag in Winterswijk, maar ook op de Bètadag en de Talentendag in Ulft.

IIME (Innovatie In Mobiliteit en Energie) was samen met HAN Techniek en andere partners op de Techniekdag en de Bètadag. Je kon zelf een racerobot maken. ‘Wow kijk dan, dat wil ik ook maken!’, riep een van de jongeren.

Lees verder

Share

Zeer goede arbeidskansen met studie Bedrijfskundige Informatica en Management

6 maart 2018 door Erik Rijpstra

Bedrijfskundige Informatica en Management (BIM) is een uitgebreid studieprofiel die je binnen HBO-ICT kunt kiezen. Als je voor BIM kiest heb je straks een zeer goede aansluiting op de grote vraag naar hoogopgeleide bedrijfsinformatici.

Wat leer je met Bedrijfskundige Informatica en Management (BIM)?

Je leert hoe je processen in een bedrijf kunt analyseren en verbeteren. Voorbeeld: je voert een selectietraject uit om de beste software voor jouw probleem te kiezen. Je kunt zelf ook randvoorwaarden opstellen om een systeem te (laten) bouwen die aan je persoonlijke wensen voldoet.

Lees verder

Share

Kevin Taartmans: ‘Blij met mijn studiekeuze HBO-ICT in Arnhem’

16 februari 2018 door Redactie

Kevin Taartmans (19 jaar) is afkomstig uit Brummen. Hij studeert HBO-ICT aan de HAN in Arnhem. Hoe ervaart hij zijn studie en heeft hij tips voor jou? ‘Dat het HBO-ICT zou worden was eigenlijk al zo goed als zeker. De enige twijfel die ik had was tussen HBO-ICT en Automotive. Ik ben uiteindelijk voor HBO-ICT gegaan, omdat dit me toch meer aansprak.’

‘Ik heb gekozen om mijn HBO-ICT-studie in Arnhem te gaan volgen omdat de sfeer hier op de HAN erg positief en gezellig op me overkwam. Dit is na ruim 2 jaar hier te studeren al gebleken daadwerkelijk zo te zijn. Achteraf gezien heb ik dus de juiste studiekeuze gemaakt.’

 

Lees verder

Share