Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Indrukwekkende openingsceremonie 14e International Junior Science Olympiad (IJSO)

8 december 2017 door Redactie

Met een indrukwekkende openingsceremonie op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem is maandagochtend 3 december de 14e finale van de International Junior Science Olympiad (IJSO) van start gegaan. Met een vlaggenparade, zang, dans, muziek en een eedaflegging door de deelnemers en de officials, kreeg de opening Olympische allure.

Lees verder

Share

Life Sciences studenten bouwen gen in bacterie voor productie menselijk eiwit

30 november 2017 door Redactie


Berend is een tweedejaars Life Sciences student aan de HAN in Nijmegen en hij vertelt je iets interessants over het praktijkgerichte onderwijs binnen deze hbo-opleiding.

Lees verder

Share

CMD-student Fabian: ‘Naast je studie is content maken ook leuk!

28 november 2017 door Redactie

Fabian Tinneveld (20 jaar) zit in het tweede jaar van zijn studie Communication and Multimedia Design (CMD) aan de HAN in Arnhem. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om zelf content te maken. Voorafgaand aan deze studie heeft Fabian zijn gymnasiumdiploma gehaald op het Liemers College in Zevenaar.

Fabian: ‘Je zult vast wel denken waarom ik na het Liemers College de studie Communication and Multimedia Design (CMD) ben gaan doen aan het hbo en niet een studie aan de universiteit. Het zit zo: ik heb heel kort de studie Communicatiewetenschap gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Maar ik mistte de praktijk echter enorm. Urenlang luisteren naar theorie en daar vervolgens weinig mee doen, dat was niet aan mij besteed. De keuze voor hbo CMD, waar meer aandacht wordt besteed aan praktijk, was dan ook snel gemaakt!’

Lees verder

Share

De worm die op een mens lijkt

21 november 2017 door Redactie


We namen een kijkje bij het InScience Festival in Nijmegen, gehouden van 8 tot 12 november 2017. Tussen de vele wetenschapsfilms, talkshows en de talloze proefjes die je er kon doen (waar ligt jouw pijngrens, welke date bezorgt jou hartkloppingen) zagen we ook aansprekende HAN-projecten.

Stagelopen bij HAN BioCentre

Een van die projecten is C.elegans. Bij de opleidingen Life Sciences en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wordt er veel onderzoek mee gedaan.

Studenten David en Nikki vertellen over deze worm alsof ze het over hun eigen kinderen hebben. Ze lopen stage bij het HAN Biocentre. ‘Het DNA van C.elegans komt voor 80% overeen met dat van de mens’, weten ze. En dat maakt deze kleine rakker natuurlijk zo interessant voor onderzoeken.

Lees verder

Share

Automotive Petrolhead Tim verbetert een rallywagen!

21 september 2017 door Erik Rijpstra

Tim Brinksma studeert Automotive aan de HAN in Arnhem. Hij vindt het gaaf dat de ontwikkelingen in de automotive zo snel gaan, dat je nu al zonder zelf te hoeven sturen kunt gaan rijden in hypermoderne auto’s met allerlei snufjes. Zo komt Tesla met Model 3: een elektrische snelle auto die voor een grote groep consumenten betaalbaar wordt. Een revolutie in de wereld van Automotive!

Toch blijft Tim een petrolhead. Droomt hij misschien van een race tegen Max Verstappen? Natuurlijk wilde Tim eerst weten hoe het is om in een rallyauto te rijden, wie wil dat nou niet?

Van jongs af aan wilde hij auto’s al beter maken en bij de HAN kreeg hij de kans om aan een echte rallywagen te werken. Samen met andere enthousiaste studenten die ook de hbo-opleiding volgen. Zo leer je ook naast je studie van elkaars (technische) inzichten. Samen vormen ze het HAN Automotive Rally Team (HART). Hoe gaaf is dat? Laat je inspireren door deze video!

BEKIJK DE VIDEO

Share