Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

HAN Start Academy

Start Academy in de etalage

12 april 2018 door Pepijn van Hove

Door: Freek van Kessel

Op dinsdag 16 maart was er een etalagebijeenkomst bij en over de Start Academy. Etalagebijeenkomsten zijn bedoeld om mooie en succesvolle initiatieven binnen de HAN aandacht te geven en daarover kennis te delen. Alle medewerkers van de HAN worden hiervoor uitgenodigd en op deze bijeenkomst kwamen ongeveer 20 docenten af. Dat nog steeds niet iedereen binnen de HAN de Start Academy kent was voor Pepijn van Hove en Ellen Kuipers aanleiding om deze bijeenkomst te organiseren.  Lees verder

Manon: mijn eerste 4 weken

26 maart 2018 door Pepijn van Hove

Door: Manon

Wij worden gevraagd om youtube filmpjes te maken, een blog te schrijven of een bericht op Facebook te plaatsen, zodat misschien toekomstige Start Academy’ers een beter idee krijgen van wat de Start Academy inhoudt en wat we zoal doen. Maar wat doen we nou precies op de Start Academy? Ik heb nu 4 weken achter de rug en ik weet eigenlijk nog steeds niet zo goed hoe ik die vraag moet beantwoorden. Laat ik eens beginnen met het feit dat ik het echt super leuk vind! Ik heb echt een te gekke eerste 4 weken gehad en ben zo benieuwd naar de aankomende weken en maanden.

Start Academy houdt van verrassingen, Lees verder

Martien: mijn eerste 3 weken

24 maart 2018 door Pepijn van Hove

Door: Martien

Het is maandag, ik heb een lekker lang weekend gehad want zo gaat dat bij de Start Academy. Je zit maar 3 dagen op school en eigenlijk is dat ook niet echt school en zo voelt het ook niet gelukkig. Dit is namelijk veel leuker. Ik begin morgen aan de vierde week van de Start Academy maar zo voelt het niet, het voelt veel langer (op een positieve manier). Dit komt waarschijnlijk omdat we, in mijn ogen, in de eerste drie weken heel veel hebben gedaan.

Ik kan niet veel zeggen over wat we hebben gedaan aangezien elke dag een verassing moet zijn. Lees verder

Nieuwe start

9 maart 2018 door Pepijn van Hove

 

Door: Mo Zijlmans      

Zo, de eerste twee weken van de startacademy zitten er al weer op! In deze eerste paar dagen heb ik al onwijs veel indrukken opgedaan en nieuwe mensen ontmoet. Ook ben ik zelfs al een klein beetje buiten mijn comfortzone gestapt.

Aan het begin van de week was duidelijk te merken dat het voor iedereen wennen was, veel mensen vonden het spannend en waren benieuwd wat we zouden gaan doen. Toch merkte ik dat iedereen erg open naar elkaar was, er werden veel vragen gesteld en we waren echt geïnteresseerd in elkaar. In de loop van de dagen werd de groep al vrij snel wat losser door de activiteiten die we met z’n allen deden. Het was bijzonder om te merken dat ondanks dat we allemaal flink van elkaar verschillen, we toch al een soort hechte groep aan het vormen zijn doordat we ook veel met elkaar gemeen hebben.

Naast dingen doen met de groep hebben we Lees verder

Mijn eerste ervaring met creatief leiderschap.

5 oktober 2017 door Pepijn van Hove

Door: Aimee Heussen

Deze week ga ik jullie wat vertellen over hoe ik de eerste officiële week van het creatief leiderschap heb ondervonden op de Start Academy.

Bij de Start Academy hebben wij een programma van een half jaar met de ene week een programma over creatief leiderschap en de andere week een programma over persoonlijke ontwikkeling, dit wisselt zich zo af. In creatief leiderschap worden we als leerlingen onderverdeeld in eigen gemaakte groepjes en ga je een project opzetten met een idee/onderwerp dat je samen aanspreekt, waar je je kwaliteiten kan ontdekken en benutten en waar je een uitdaging in ziet. Lees verder