Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

HAN Start Academy

Mijn eerste ervaring met creatief leiderschap.

5 oktober 2017 door Pepijn van Hove

Door: Aimee Heussen

Deze week ga ik jullie wat vertellen over hoe ik de eerste officiële week van het creatief leiderschap heb ondervonden op de Start Academy.

Bij de Start Academy hebben wij een programma van een half jaar met de ene week een programma over creatief leiderschap en de andere week een programma over persoonlijke ontwikkeling, dit wisselt zich zo af. In creatief leiderschap worden we als leerlingen onderverdeeld in eigen gemaakte groepjes en ga je een project opzetten met een idee/onderwerp dat je samen aanspreekt, waar je je kwaliteiten kan ontdekken en benutten en waar je een uitdaging in ziet. Lees verder

Voor het eerst bezig met persoonlijk leiderschap!

5 oktober 2017 door Pepijn van Hove

Door: Isa Peters

De eerste week van het persoonlijk leiderschap zit erop. Voor iedereen was dit nieuw, spannend en ook wel heftig.

Natuurlijk zijn we  de eerste week van dit schooljaar veel bezig geweest met kennismaken, maar je weet nooit precies wat er achter iemand zit of wat iemand heeft meegemaakt. Tijdens deze week verandert dat. Je leert elkaar echt kennen, waarbij je jezelf compleet openstelt voor de anderen, maar waar je begrip en vertrouwen voor terug krijgt. Vanaf nu kunnen we echt een hechte groep worden want je weet nu wat er bij iemand afspeelt en je bouwt daarmee vertrouwen op.

Deze week hebben we veel verschillende opdrachten gedaan. De ene was heftiger en aparter dan de andere maar het was allemaal een bijzondere ervaring. De meesten hadden veel van deze opdrachten nog nooit gedaan en iedereen reageerde er anders op.

Ik vond het fijn om deze week hiermee bezig te zijn. Het was moeilijk maar luchtte tegelijkertijd ook op. Zelf vind ik het hele persoonlijke leiderschap heel interessant en het is een goede afwisseling met het creatief leiderschap, omdat ik het zelf niet altijd fijn vind heel lang met hetzelfde onderwerp bezig te zijn.

Start Academy-ervaringen uit week 1!

27 september 2017 door Pepijn van Hove

Door Amber van den Heuvel

Doodmoe kom ik thuis van een dag in het bos. Mijn dag begon om 5 uur en het is bijna 8 uur als ik de sleutel in het slot steek. Vandaag was pas de tweede dag van mijn avontuur bij de startacademy, maar ik heb al ontzettend veel geleerd en gedaan.

Na een dag intensief samen zijn met de groep heb ik het gevoel dat we al een stuk hechter zijn geworden. Vooral de opdracht met het zo snel mogelijk mensen door de touwen heen te tillen heeft ons voor mijn gevoel dichter bij elkaar gebracht, omdat we allemaal hetzelfde doel hadden en we dat samen moesten bereiken. Zelf merk ik dat ik dat mijn oude ik weer een beetje naar boven komt; fanatiek en gemotiveerd sta ik in het bos.
Fanatiek en gemotiveerd zijn niet perse woorden die bij mij pasten het afgelopen half jaar, maar het voelt goed om er weer zo bij te staan. Veel mensen geven aan meer te willen gaan sporten, als we klaar zijn met de boksles van Lukas, dus niet alleen voor mij was dit een goede eye-opener. Naar mijn idee voelt iedereen zich beter en hebben we allemaal iets opgestoken van deze dag.

Ik vind het ontzettend wennen om weer naar school te gaan, met het ov te reizen en vroeg op te staan. En hoewel ik enorm opzag tegen dit avontuur, is het me tot nu toe echt meegevallen. Hoewel mijn hoofd vaak al overuren draait ik af en toe helemaal gek word van mezelf en ik echt niet alles even leuk zal vinden, ga ik zorgen dat dit wel een tof half jaar wordt. Moeilijk wordt het zeker, aangezien iedereen zijn eigen dingen heeft om mee te dealen en we allemaal anders zijn. Maar ondanks de verschillen in de groep, denk ik dat we elkaar wel enorm kunnen helpen groeien.

 

Spotlight: 13 sept 2017

23 augustus 2017 door Pepijn van Hove

Ben je ook met frisse moed aan je werk begonnen na een heerlijke vakantie? Misschien heb je op reis inspiratie opgedaan voor een nieuw project. Of heb je een besluit genomen om meer voor je medemens te doen. Wat voor cools je ook bedacht hebt. Het blijft een idee als je niet een eerste stap zet..

Kom jij een eerste stap zetten door jezelf met je verhaal in de spotlight te zetten? Wij bieden een gave locatie en een podium. Meld je aan en doe mee!!!

  • Datum & Tijdstip: 13 september van 09:30 tot 17:00
  • Locatie: Kastanjelaan13, Lounge & Events, Velp (Gld)
  • Entree: gratis, incl. lunch (aanmelden verplicht)
  • Inschrijven via: startacademy@han.nl

 

Wat doe jij in je tussenjaar?

28 juni 2017 door Ellen Kuipers

We zijn alweer druk in de weer met de voorbereidingen voor studiejaar 2017-2018. Een jaar waarin we weer 80 Start Academiërs mogen gaan verwelkomen. Deze jongeren hebben een plan gemaakt voor hun tussenjaar. Maar wat ga jij eigenlijk doen in jouw tussenjaar?

 

Mocht jij nog niet weten wat je wilt gaan doen in je tussenjaar, dan kun je je natuurlijk aanmelden voor de Start Academy en in februari starten! Maar er zijn naast de Start Academy  nog veel meer initiatieven in Nederland. Wanneer je gaat zoeken naar invullingen voor je tussenjaar, dan kom je in een groot oerwoud aan mogelijkheden terecht. Studenten van de Start Academy vonden dat het tijd werd dat er een overzicht kwam van al die tussenjaar initiatieven en hulp bij studiekeuze, en hebben voor jou een stroomschema gemaakt! Door vragen met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden kom je uiteindelijk uit bij een initiatief dat wellicht voor jou een goed passende optie kan zijn.

De studenten hebben geprobeerd dit stroomschema tussenjaar zo volledig mogelijk te maken. Maar we kunnen ons voorstellen dat het nog niet volledig is, dus mocht je iets tegenkomen dat er nog niet bij staat: laat het ons weten, dan kunnen we het stroomschema updaten!