Wil jij je steentje bijdragen aan het welzijn van de student? Dat kan!

18 april 2018 door HAN Sport en Bewegen

Afgelopen tijd is het veel in het nieuws geweest. De hoge mentale druk die studenten ervaren. Studenten die steeds vaker kampen met stressklachten. Dit heeft dan ook vaak een negatieve invloed op het welzijn van de student en kan leiden tot een burn-out/depressie. Vind jij ook dat daar verandering in moet komen? Help mij dan onderstaande vragenlijst in te vullen. Het kost +- 10 min. van je tijd.

Door: Marijn Stemerdink

Vul hier de vragenlijst in

Als vierdejaars Toegepaste Psychologie student voer ik mijn afstudeeronderzoek uit bij de studentpsychologen. Hierbij richt ik mij op het creëren van meer bewustwording en tijdige herkenning op het gebied van stressklachten onder de studenten. En hoe de studentpsychologen de studenten hierbij kunnen ondersteunen. Uiteindelijk hoop ik te bereiken dat studenten stressklachten sneller gaan herkennen en tijdig aan de bel trekken, om een burn-out/studie uitval voor te zijn. Studenten die mijn vragenlijst mogen invullen zijn: alle studenten van de HAN die een opleiding volgen binnen de faculteit GGM.

Wat levert het jou op om mij hierbij te helpen?

Een win-win situatie. Door een ander te helpen en een goede daad te verrichten word je zelf ook weer stressbestendiger, gelukkiger en gezonder (voor geïnteresseerden, lees ook dit artikel). Wie wil dat nu niet?
Daarnaast draag jij je steentje bij aan het welzijn van de student en aan het voorkomen dat studenten te lang door blijven lopen met stressklachten.