Stage in India: bijzonder, gaaf, intensief, verrassend, dankbaar en om nooit te vergeten

11 juni 2018 door HAN Sport en Bewegen

Sportkunde student Gaia van Deursen loopt vanaf februari al stage in Bangalore, India. In de afgelopen maanden heeft ze daar enorm veel indrukken opgedaan en een schat aan ervaring. In de onderstaande blog deelt ze in het kort haar ervaringen. Kijk voor meer blogs van Gaia over haar reis op deze website en voor meer informatie over studeren en stage lopen in het buitenland hier.

Door: Gaia van Deursen

De stage vind plaats in Bangalore, een grote stad in India. In deze stad zijn verschillende sloppenwijken en 1 daarvan is LR Nagar. Hoewel deze wijk zich erg aan het ontwikkelen is en steeds meer onafhankelijk wordt van de overheid is er nog steeds veel armoede. Veel kinderen die in deze wijk wonen zijn door verschillende redenen nog nooit naar school geweest of zijn vroegtijdig schoolverlaters. Om deze kinderen toch weer naar school te krijgen is de Transit school opgezet. Deze school probeert kinderen weer van de straat te halen en binnen een jaar naar een reguliere school te sturen.

Er zijn al veel internationale studenten geweest die hier stage hebben gelopen maar er was nog nooit een sportstudent geweest. Ik heb onderzoek gedaan naar de fysieke gezondheid van de kinderen en heb in kaart gebracht wat de problemen en mogelijkheden zijn omtrent het opzetten van een duurzaam sportproject. Maar het allerbelangrijkste wat ik hier heb gedaan is gespeeld, gelachen en gesport met de geweldige kindjes die naar deze school toekomen. Enkel een minuscuul deeltje ben ik onderdeel geweest van het leven van deze kinderen maar ik zal eenieder nooit meer vergeten en hoop met heel mijn hart dat ze bereiken wat ze willen in het leven.

Het is een onwijs leerzame stage omdat je op de meest intense manier de Indiase cultuur leert kennen, je iets bij kan dragen aan de ontwikkeling van kinderen en de sloppenwijk en omdat je met beide benen op de grond wordt gezet en er achter komt wat belangrijk is in het leven. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten en ik kan het dan ook iedereen aanraden om dit ontzettend gave avontuur aan te gaan!