Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Rustig mattie, no spang

1 december 2012 door Luuk van Ophuizen

Nadat ik een tweet van @HANSportBewegen voorbij zag komen met de vraag welke student er geïnteresseerd is in het schrijven van een blog, heb ik gereageerd. Hierna ben ik aan de slag gegaan met mijn eerste blog waarin ik mijn ervaringen, meningen of dagelijkse bezigheden met jullie wil delen. Aldus mijn eerste blog over mijn wens om naar het buitenland op stage te gaan.

Goed bericht deze week! Mijn plannen om vanaf februari in Suriname fulltime stage te gaan lopen beginnen goede vormen aan te nemen. Na goedkeuring vanuit school is het stagecontract getekend en zijn de werkzaamheden tijdens de stage op papier gezet. De stageplaats heet Tourist Tours en organiseert zowel dagtrips als meerdaagse tours naar het binnenland en de kust van Paramaribo. Het aanbod is zeer divers, van ‘s nachts zeeschildpadden bekijken tot jeepsafari’s en kroegentochten voor de vele stagiaires en studenten in Paramaribo. In eerste instantie ga ik mee met deze tours om kennis te maken met de organisatie. Daarnaast ga ik een interesseonderzoek doen om uiteindelijk tot een advies te komen om het assortiment uit te bereiden. Er liggen bijvoorbeeld plannen om raft-avonturen op te zetten en aan mij de taak om dit te realiseren. Voor het concreet maken van de plannen heb ik nog gebeld met de eigenaar van Tourist tours. Dit deed ik via goedkoopbellen.nl, waardoor het me maar 2 ct. per minuut kostte.

Vanuit school is het de bedoeling dat er twee stageopdrachten met bijbehorende verslaglegging gemaakt gaan worden. Beide opdrachten slaan op de onderwijseenheden duurzaam ondernemen en riskmanagement, die eerder dit jaar al behandeld zijn.

Via een stagebureau in Paramaribo ben ik bij dit bedrijf gekomen. Het bureau regelt zowel de stageplaats en het verblijf. Ook word ik begeleid tijdens het aanvragen van het Visum, want dit is een heel gedoe. Het consulaat van Suriname is telefonisch niet bereikbaar waardoor je aangewezen bent op de onduidelijke site van deze instelling. Uiteindelijk heb ik, na veel tijd, moeite en geld alle benodigde documenten bij elkaar en heb ik mijn visumaanvraag in kunnen dienen. Na dit gedaan te hebben, kan ik alleen nog maar afwachten tot het MKV-visum binnen is. Hierbij moet ik volgens het consulaat rekening houden met een aanvraagperiode van ongeveer 3 maanden.

Al met al heb ik er nog steeds veel zin in. 5 maanden werken in de zon, met (als ik internet mag geloven) aardig en deskundig personeel. Verder zijn mijn eerste indrukken van Suriname ook gemaakt. Geen probleem, ik pas me wel aan. “Rustig mattie, no spang.”

Luuk van Ophuizen, 3e jaars student Sport- en Bewegingseducatie. Uitstroomprofiel: Sport, Leisure & Management

 

Share

Reacties

1 Reactie to “Rustig mattie, no spang”

avatar Han schreef:

Trots op mij leuke neef!!!!!! X x

Reageer

 

*