Blog 2 van studiereis VS: High School, Academy, University en skipistes

6 februari 2018 door HAN Sport en Bewegen

In de tweede week hadden we een druk programma voor de boeg. We bezochten verschillende bedrijven die iets te maken hebben met sport en in de avond brachten we tijd door met onze homestay families. De week begon met een bezoek aan de Chanhassen High School. Want ook op de High Schools is sport een belangrijk onderdeel. We kregen een tour door de school, inclusief alle sportfaciliteiten. Vervolgens brachten we een bezoek aan de Breakaway Academy en het Community Sport and Recreation Center in Chaska. De Breakaway Academy is een hockeyschool met 70 jongens, waarbij presteren erg belangrijk is. We kregen een rondleiding door het Sport and Recreation Center. Dit is een complex waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen, van kinderdagverblijf en fitness, tot zwemles en bingo-spelende ouderen.

Door: Marthe Westerbroek en Petra Vrienten

De volgende dag begon vroeg met een  bezoek aan de University of Minnesota, waarbij we de koude temperatuur moesten trotseren (gevoelstemperatuur van -25).  De sportfaciliteiten van deze University waren ‘by far’ niet te vergelijken met de faciliteiten van de Minnesota State University. Het verschil tussen een eerste divisie (University of Minnesota) en een tweede divisie (Minnesota State University) was hier dus goed te zien. In de middag bezochten we de Special Olympics, zij vertelde ons over het mooie werk wat ze doen door het ondersteunen van atleten die net een beetje extra hulp nodig hebben.

Op woensdag brachten we een bezoek aan het National Sports Center. We kregen een rondleiding langs de vele ijshockeyarena’s, het voetbalveld en de tennisbaan. Ook was er nog even tijd om onze schaats skills te laten zien. In de middag volgde er een educational program met de general manager van de Women’s Premier Soccer League. We sloten de middag af met een bezoek aan het hoofdkantoor van Minnesota United FC, de voetbalclub van Minnesota.

De donderdag moesten we ons manoeuvreren door de drukke Mall of America om bij het Bloomington Convention and Visitor’s Bureau te komen. Hier kwamen veel onderdelen uit onze minor samen met betrekking tot het vergroten van de economische impact. Aangezien zij in de Mall of America gevestigd zijn, was er na afloop natuurlijk even tijd om te shoppen. In de middag brachten we een bezoek aan de Hyland Hills. De korte piste gaf ons veel kijkplezier vanwege de indrukwekkende sprongen en tricks van de snowboarders en skiërs. Na het educatieve programma mochten degene die wilden de benodigde spullen gaan halen en de Amerikaanse pistes ervaren.

Vrijdag was de laatste dag van het educatieve programma. In de middag brachten we een bezoek aan de Chaska-Chanhassen United Soccer Club. Vervolgens reden we naar St. Paul voor een tour door het Xcel Energy Center – de ijshockeyarena van de Minnesota Wild’s. De dag werd tevens afgesloten in deze arena met een wedstrijd van de Minnesota Wild’s versus de Vegas Golden Knights. De laatste paar dagen stonden er geen activiteiten gepland, dus deze dagen brachten we door met onze homestay families. Zondag 4 februari was natuurlijk Super Bowl Sunday. Deze dag stond vooral in het teken van veel eten, veel drinken en veel gezelligheid.

We hebben allemaal erg genoten van deze reis en hebben veel kennis opgedaan. Waarbij we ons verbaast hebben over alle stopborden, de grote auto’s, de sportfaciliteiten, het enthousiasme en natuurlijk het vele en lekkere eten! Deze trip, de nieuwe vrienden en de homestay families zullen wij niet snel vergeten!

2 Reacties to “Blog 2 van studiereis VS: High School, Academy, University en skipistes”

avatar Thuis fitness schreef:

Goed artikel, leuk geschreven en zeer informatief!

avatar Erol van Beek schreef:

Top initiatief! Leuk om te zien dat de studenten hier voldoening uithalen.