Masterclass Events & Risicomanagement: Op weg naar “Zorgeloos events en (school)kampen organiseren”

18 mei 2018 door HAN Sport en Bewegen

Heeft u ook zulke goede herinneringen aan een (school)kamp of excursie uit de jeugd? Of aan een mooie teambuildingsdag met collega’s? Activiteiten zoals sport- en schoolkampen, excursies, teambuildings-activiteiten en (sport)evenementen zijn vaak hoogtepunten voor scholieren en studenten en (teams van) medewerkers. Zelfs jaren later komen de anekdotes terug op feesten, partijen en op de werkvloer. Toch staat het organiseren van dit soort activiteiten steeds vaker onder druk. Allerlei veiligheids- en aansprakelijkheidsissues leiden ertoe dat steeds meer organisaties worstelen met hun verantwoordelijkheid ten aanzien van de risico’s die het organiseren met zich meebrengt. Soms leidt het er toe dat men besluit minder of dan maar andere activiteiten aan te gaan bieden. Soms verdwijnen ze zelfs in zijn geheel. En dat is jammer want het kan wel!

HAN Sport en Bewegen is als onderwijs- en kennisinstituut actief in het werkveld van onderwijs, sport & leisure. Het instituut wil graag dat alle generaties, nu en in de toekomst, kunnen blijven genieten van de intrinsieke (belevenis)waarde van dit soort activiteiten. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid wil HAN Sport en Bewegen u als werkveldpartner ondersteunen bij het borgen van de veiligheid van activiteiten en evenementen door het aanbieden van een Masterclass ‘Zorgeloos’ events- en (school)kampen organiseren op donderdag 21 juni van 16 tot 20 uur. Het doel van deze masterclass is het vergroten van uw inzicht en expertise ten aanzien van het omgaan met risico’s en het aanreiken van hands-on tools die direct in de eigen praktijksituatie gebruikt kunnen worden. Op deze wijze kunt u de juiste en verantwoorde keuzes maken binnen uw eigen organisatie en blijft het organiseren van deze activiteiten voor u én uw stakeholders een bijzonder moment met herinneringswaarde!

Tijdens de masterclass gaat u onder begeleiding van onze professionals aan de slag met:

1. Zorgeloos events organiseren versus risicomanagement
  2. Het doordacht inventariseren en classificeren van mogelijke knelpunten bij het uitvoeren van de geplande sport- en schoolkampen, schoolreizen, teambuildingactiviteiten, sportevenementen et cetera
  3. Relevante wettelijke en ethische kaders mbt de voorbereiding en uitvoering
  4. Het toepassen van mogelijke risicobenaderingen en beheersmaatregelen om knelpunten en risico’s beheersbaar en acceptabel te maken.
  5. Beslismodellen en handvatten om verantwoord om te gaan met de onmogelijkheid van veiligheidsgaranties rondom de activiteiten.

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden?

Als u zich aanmeldt vóór 8 juni 2018 dan is uw deelname gratis. Stuurt u svp een email naar ellen.schravendeel@han.nl met uw naam, functie, organisatienaam en uw contactgegevens. U ontvangt van ons een bevestiging met vragen ter voorbereiding. Bij aanmelding na 8 juni zijn de kosten voor deelname € 150,- (excl. BTW). Dit is inclusief materialen, avondmaaltijd en netwerkborrel.

Vervolgmogelijkheden

Deze masterclass is het begin van een reeks rondom zorgeloos organiseren en risicomanagement in het werkveld van sport & leisure. Vanaf september 2018 wordt een aantal vervolgsessies aangeboden. Thema’s waarop u kunt inschrijven zijn onder andere: “Outdoor & Adventure risk management”, “Voedselveiligheid”, “Actieve communicatie & omgaan met de pers”. Wij vernemen graag hoe wij u verder kunnen ondersteunen in uw professionalisering.