NL-Actief branchediploma’s Fitness voor alumni SBE: vergroot je kansen!

5 februari 2018 door HAN Sport en Bewegen

Heb jij de opleiding Sport- en Bewegingseducatie (SBE) afgerond of ben je derde- of vierdejaars student en ben jij werkzaam in de fitnessbranche of wil je dat? Je kan namelijk nu gebruik maken van een speciaal aanbod, die je meer kansen biedt in de fitnessbranche. De fitnessbranche is enthousiast, want dit biedt hen de gelegenheid om jou als afgestudeerde SBE’er straks ook op de fitnessvloer in te zetten. Bij deelname maak je de volgende vier afzonderlijke toetsen:

• Fitnesstrainer A;
  • Fitnesstrainer B;
  • Bewegingsdeskundige (pre)Diabetes;
  • Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas.

Na het afronden van deze toetsen met een voldoende, ontvang je de gelijknamige branchediploma’s. Met deze diploma’s heb je de mogelijkheid je te certificeren in het Fitned register op niveau 3, 4 en 4+ (DM en overgewicht/obesitas). Als afgestudeerd SBE’er kan je jezelf tevens registreren op niveau 5 (leefstijlcoach).

Meer informatie

Bekijk de website over de NL-actief branchediploma’s Fitness voor meer informatie.

Data, aanmelding en vereisten

De voorlopige startdatum (eerste toets) zal begin april zijn. De toetsen worden in semester 2 (april tot augustus) aangeboden op 4 avonden. De uiterste aanmelddatum is 1 maart.

Aanmelden kan hier*

* N.B. Vermeld in het opmerkingenvenster de volgende zaken:

• Welke ervaring in de fitnessbranche heb je?
    • Ben je hierin werkzaam (waar) en/of heb je hierin een SBE-stage gelopen (welke en waar)?
  • Geef aan wat voor jou van toepassing is:
    • SBE afgestudeerde
    • SBE Student in Hoofdfase 2 (3e-jaars)
    • SBE student in Hoofdfase 3 (4e-jaars)
  • Welke vrijstellingen heb je eventueel?
  • Fitnesstrainer A al behaald? JA / NEE
  • Fitnesstrainer A boek in bezit? JA / NEE
  • Fitnesstrainer B boek in bezit? JA / NEE

LET OP! Voorwaarde voor een deelnemer is wel dat hij of zij ten minste één stage heeft gelopen bij een fitnessbedrijf, bij voorkeur een NL-Actief Preventiecentrum, of relevante werkervaring heeft bij een dergelijke organisatie. Deelnemers krijgen vrijstelling voor de praktijkexamens en portfolio’s.