Symposium Beweegniveau herkend: oog voor excellentie – Bewegen moet je leren!

1 februari 2018 door HAN Sport en Bewegen

Elk kind verdient aandacht, ook in het bewegingsonderwijs. Maar wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk waarin verschillende stakeholders zoals vakdocenten, sportservices en schoolbesturen zich verantwoordelijk voelen om kinderen beter te leren bewegen? Hoe kun je het bewegende kind nog meer centraal stellen, hun individuele behoefte in kaart brengen en hen op maat bedienen?

HAN Sport en Bewegen en het Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent organiseren in samenwerking met KC Sport een inspiratiemiddag op woensdag 7 maart op het Montessori College (Kwakkenbergweg 33, 6523 MJ)  in Nijmegen. Tijdens deze middag laten we zien en ga je ervaren met welke instrumenten en programma’s je het beweegniveau van kinderen kunt herkennen en ontwikkelen en welke mogelijkheden dit biedt voor jouw dagelijkse praktijk!

• 15:00 – 15:30 uur: Ontvangst (plenair)
  • 15:20 – 15:40 uur: Opening door theatermaker en oud-ALO docent Jack Weijkamp (plenair) – Gymles op een basisschool, bewegen we de goede kant op?
  • 15:40 – 15:50 uur: HAN Beweegtest & beweegprogramma (plenair) – Herkennen en erkennen van het beweegniveau, kansrijk?
  • 16:00 – 17:00 uur Workshops: Kansen verzilveren als vakdocent (60 min; praktijk in twee gymzalen), Kansen verzilveren als school en/of gemeente (30 min; theorie, daarna naar een van beide gymzalen)
  • 17:15 – 17:45 uur: Interactieve brainstorm door Jack Weijkamp (plenair) – Welke kansen voor morgen zie je?
  • 17:45 uur: Afsluiting & presentatie online-medium en vervolgproject (plenair) – Hoe ga je morgen aan de slag?
  • Vanaf 18:0 uur: Napraten met borrel en stevige hap (plenair)

Aanmelden voor het gratis Symposium

Volg de Facebookpagina van het Symposium om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

1 Reactie to “Symposium Beweegniveau herkend: oog voor excellentie – Bewegen moet je leren!”

Jaap Verhagen schreef:

Hallo,

Is het mogelijk dat deze workshop, die ik samen met Theo de Groot maakte, ergens onder de aandacht van de deelnemers kan worden gebracht?

Vriendelijke groet,
Jaap Verhagen