Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Inwoner stad betaalt 30 procent meer contributie dan inwoner platteland

11 januari 2018 door HAN Sport en Bewegen

De contributie voor sportverenigingen in de stad is ongeveer 30 procent hoger dan op het platteland. Dat blijkt uit de Contributiemonitor over 2016-2017 van het Mulier Instituut en sporteconomen van HAN Sport en Bewegen. Tennisverenigingen vragen gemiddeld zelfs 50 procent minder contributie in niet-stedelijke gebieden. De relatieve verschillen tussen regio’s zijn bij de jeugdcontributie nog eens groter dan dat dat bij volwassenen het geval is.

In het rapport zijn de contributies van 2750 sportverenigingen in zes verschillende sporttakken (atletiek, handbal, hockey, tennis, voetbal en volleybal) in kaart gebracht. Niet eerder werd op deze schaal onderzoek gedaan naar de contributies in Nederland. De Contributiemonitor laat zien dat voor het seizoen 2016-2017 de gemiddelde contributies voor volwassenen variëren van 139 euro (tennis) tot 281 euro (hockey). Ook voor jeugdleden was van de zes sporten de gemiddelde lidmaatschapsprijs voor tennisverenigingen het laagst (78 euro) en voor hockey het hoogst (255 euro).

Bekijk hier de gehele Contributiemonitor

Share

Reacties

Reageer

*