Starten met deeltijd ALO in 2018-2019?

10 januari 2018 door HAN Sport en Bewegen

Ben je al aan de slag als professional sport en bewegen (buurtsportcoach / combinatie-functionaris, sportieve buitenschoolse opvang, trainer) maar mis je nog een lesgeefbevoegdheid? Met een diploma van de deeltijdopleiding ALO kan dat.

Als leraar Lichamelijke Opvoeding (leraar Sport- en Bewegingsonderwijs, ALO) krijg en houd je groepen kinderen en jongeren in beweging. Je leert leerlingen beter bewegen en wijst ze de weg in het grote aanbod van sport- en bewegingsmogelijkheden.

Slechts een deel van de opleiding volgen?

Maar misschien wil je liever een deel van de opleiding volgen en je verder ontwikkelen op specifieke thema’s als anatomie/fysiologie, biomechanica, didactiek/pedagogiek, sport- en gezondheidsbeleid, talentontwikkeling, sport en voeding, leefstijl, passend onderwijs of onderzoek binnen sport en bewegen. Ook dat is mogelijk binnen de deeltijd ALO.

Betere mogelijkheden voor zij-instromers

De studie combineert leren met werken.  Contactonderwijs op topsportcentrum Papendal wordt afgewisseld met online leren en leren in de praktijk op stage en werkplek. Om de studie te kunnen starten moet er een relevante (leer) werkplek zijn om de competenties te kunnen ontwikkelen. Het gaat dan om een (on)betaalde baan voor minimaal  1 dag (8 uren) in de week in de onderwijssetting, waarbij je in de gelegenheid bent om sport en bewegingsactiviteiten aan te bieden aan groepen deelnemers. Op deze manier is het ook voor zij-instromers beter mogelijk geworden om te kunnen starten. Wil je dus een overstap maken van een baan in een andere sector naar het bewegingsonderwijs om je passie voor bewegen te kunnen gaan volgen? Wellicht is de deeltijdopleiding ALO dan iets voor jou!

Interesse? Kom een kijkje nemen op onze open dagen voor zowel vol- als deeltijd ALO

• 13 januari 2018 van 10:00 – 14:00 uur in Nijmegen
  • 20 januari 2018 van 10:00 – 14:00 uur in Arnhem
  • 10 maart 2018 van 10:00 – 14:00 uur in Nijmegen
  • 17 maart 2018 van 10:00 – 14:00 uur in Arnhem

Let op: Open avond: Woensdag 21 maart 2018 Locatie Kapittelweg 33. Deze open avond is specifiek voor de deeltijdopleiding ALO. Meer informatie over de ALO deeltijd.

• Locatie: Arnhem (Papendal)
  • Duur: 4 jaar
  • Stage: 1 dag
  • Studiebelasting 32 uur per week, waarvan:
    • Contacturen: 8 uur per week
    • Zelfstudie: 10 uur per week