Twee verkiezingen bij HAN Sport en Bewegen: Sportiefste VO-school én Sportiefste VSO-school!

15 november 2017 door HAN Sport en Bewegen

In 2018 vindt de verkiezing van de ‘Sportiefste VO-School van Nederland’ en voor het eerst de verkiezing van de ‘Sportiefste VSO-School van Nederland’ plaats. Deze verkiezingen worden op woensdag 11 april 2018 georganiseerd bij HAN Sport en Bewegen in Nijmegen. Bij deze verkiezingen zet de KVLO scholen die op sportief vlak zo ontzettend goed bezig zijn in het zonnetje.

Verkiezing Sportiefste VSO-school

Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Maar ook in het speciaal onderwijs gebeurt heel veel moois op het gebied van bewegen! Vandaar dat we in 2018 ook op zoek gaan naar de Sportiefste VSO-school van Nederland.

Deelname

Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Er is een apart inschrijfformulier voor het regulier en speciaal onderwijs. Belangrijk is dat er op je school behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Bovendien worden leerlingen gestimuleerd tot een actieve en gezonde leefstijl. Deelnemende scholen zijn uiteraard in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook zowel voor VO- als VSO-scholen een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Finale

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal vier VO-scholen en drie VSO-scholen. Zij worden uitgenodigd om met een groep van resp. 32 en 25 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 11 april 2018 tijdens de finale op het sportcomplex van de HAN in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2018’en ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2018’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Ook krijgen alle scholen een lunch aangeboden.

Prijzen

Naast de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2018’ ontvangt de winnaar een waardecheque van €3000,- euro. De winnaar van het VSO wint naast de titel ook fantastische prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis. De waardecheque wordt aangeboden door de firma’s Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen.

Aanmelden

Meer informatie en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je vinden op de website van de KVLO  bij ‘Evenementen’. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2018 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Voor vragen kan je uiteraard ook altijd contact opnemen met Nathalie Termorshuizen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.