Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Medewerkers HAN Sport en Bewegen mountainbiken voor goede doel

5 oktober 2017 door HAN Sport en Bewegen

“Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden “(Pierre de Coubertin)

Met die instelling hebben op zondag 17 september 2017 een zestal docenten van HAN Sport en Bewegen deelgenomen aan Groesbeeks Gruwelijkste. Een MTB-tocht die jaarlijks georganiseerd wordt door de stichting Road4Energie. Een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. HAN Sport en Bewegen is reeds vijf jaar sponsor van deze stichting. 

Het was een koude zondagochtend. Echter vrij snel brak het zonnetje door. Omstreeks 08.30 uur verzamelde de rijders zich op “Sportpark Zuid” te Groesbeek. Na een lekker bakje koffie is de groep, bestaande uit Mike Hurkx, Gielion de Wit, Aron Wallega, Bas Oosterink, Nick Iedema, Jan-Willem van Dijk en Robert Theunissen, van start gegaan. Afgesproken werd om het eerste gedeelte samen te rijden. Groesbeeks Gruwelijkste staat bekend om de mooie route maar ook om de vele beklimmingen die getrotseerd moeten worden.  Gruwelijk mooi, gruwelijk zwaar en gruwelijk hoog. Na ongeveer 30 km is de groep uiteen gegaan. Een gedeelte is verder gereden op de 100 km-route terwijl enkele andere docenten de 50 km-route volgden. Deelnemers, die uit heel Nederland komen, konden kiezen uit de route van 25km, 50km, 75km of de taaiste van allemaal: de 100km

De route lag er fantastisch bij.  Ondanks dat het de dagen voorafgaande aan de tocht veel had geregend was er goed te fietsen en viel het mee met de modder.  Mooie beklimmingen werden afgewisseld met technische afdalingen. De mooiste stukjes van de bossen in Groesbeek, Molenhoek, Plasmolen en het Reichswald (Kranenburg Dld) zijn benut om deze tocht zo uitdagend te maken.

Moe maar voldaan arriveerden we wederom op “Sportpark Zuid”. Niet de tijd of snelheid die we gefietst hebben maar de strijd die we (tegen en in onszelf) hebben gestreden geeft ons een voldaan gevoel. Daarbij realiserend dat we een kleine bijdrage hebben gedaan aan het onderzoek tegen  energiestofwisselingziekte.  Na afloop van de tocht werd bekend gemaakt dat dit jaar in totaal 86.000 euro opgehaald is. Dat is buiten de jubileumeditie van vorig jaar om, waarbij ook wat side-events waren, het hoogst behaalde bedrag sinds het ontstaan van Groesbeeks Gruwelijkste.  In totaal is er in de afgelopen 6 jaar zo`n € 400.000,- opgehaald voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Share

Reacties

Reageer

*