HAN Sport en Bewegen krijgt eigen plek op KNVB campus

19 september 2017 door HAN Sport en Bewegen

HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen krijgt een eigen plek in ‘Nummer 11’, de innovatiecampus van de KNVB in Zeist. Eerder werd al bekend dat de KNVB en HAN Sport en Bewegen nauwer gaan samenwerken. Onder andere op het gebied van opleiden, sportvoeding en talentherkenning en –ontwikkeling zullen onderzoekers en studenten de KNVB gaan ondersteunen bij innovatieve projecten.

Nummer 11 is het thuis van het ‘open voetbal innovatienetwerk’ op de KNVB Campus. Volgens de KNVB moeten hier mensen en organisaties uit het voetbal, wetenschap en bedrijfsleven samenwerken aan nieuwe en innovatieve ontwikkelingen. “Hier is plek voor iedereen die op innovatieve wijze een bijdrage wil leveren aan het Nederlandse voetbal. Grote bedrijven met een bewezen track record, maar ook voor zelfstandigen en startups”, aldus de bond op haar website.

In de komende periode wordt verdere invulling gegeven aan de samenwerking tussen HAN Sport en Bewegen en de KNVB. Daarbij zal ook gekeken worden naar hoe studenten van de opleidingen leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. Met de locatie in Zeist voegt het sportinstituut van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in ieder geval een nieuwe ‘hub’ toe, naast de al bestaande ‘hubs’ op Papendal, bij HAN SENECA, in de HONIG fabriek in Nijmegen en straks ook nog met Talent Centraal Nijmegen.