8 september 2017 door HAN Sport en Bewegen

De Ambtenarentoertocht komt in 2018 naar Nijmegen. Op maandag 4 september tekenden de gemeente Nijmegen, Stichting Ox en HAN Sport en Bewegen (namens de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) een samenwerkingsovereenkomst hierover. De samenwerking moet ertoe leiden dat dit sportieve evenement in Nijmegen een succesvolle toertocht wordt voor ambtenaren in heel Nederland.

De gemeente Nijmegen stelt middelen tot beschikking voor de organisatie van deze jaarlijks terugkerende toertocht. Stichting Ox zorgt voor de organisatie van het evenement, ondersteunt door studenten van HAN Sport en Bewegen (ALO, Sportkunde). Zij zullen dit doen vanuit de module Evenementenmanagement, waarbinnen studenten van beide opleidingen in de praktijk leren om sport-/beweegevenementen te organiseren. De samenwerkingsovereenkomst is getekend door de heer van Boxtel van de gemeente Nijmegen, de heer van Os van stichting Ox en de heer Versluijs namens HAN Sport en Bewegen.

De ambtenarentoertocht werd jarenlang georganiseerd door de gemeente Zwolle en komt nu dus in juni 2018 naar het Nijmeegse. De gemeente Nijmegen streeft ernaar om met “onze mooie groene openbare ruimte ambtenaren uit onze stad en uit de rest van Nederland te verleiden om in beweging te komen en sportief te werken aan hun gezondheid. Die ambitie past uitstekend bij het DNA van onze stad als loop, wandel én fietsstad!”

1 Reactie to “Samenwerking driehoek overheid, onderwijs en praktijk: Ambtenarentoertocht komt naar Nijmegen”

Hessel schreef:

Is er al een datum bekend waarop de tocht in 2018 gehouden zal worden?
Zo ja, wanneer?
Zo nee, wanneer zal die bekend worden?