Programma vijfde Sportvoedingsconferentie HAN Sport en Bewegen bekend

17 mei 2017 door HAN Sport en Bewegen

HAN Sport en Bewegen organiseert op woensdag 28 juni 2017 de vijfde sportvoedingsconferentie met als thema ‘Sportvoedingsbegeleiding binnen High Performance teams’. De conferentie die wordt georganiseerd door HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition vindt plaats bij het sport- en onderwijsgebouw Papendal in Arnhem. Naast een inhoudelijk programma voor professionals is er dit keer ook een programma speciaal voor studenten met interesse in voeding en sport.

Voeding speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van training en herstelprocessen bij sport en beweging om zo het prestatievermogen te verbeteren. Diverse professionals in de sport spelen een rol bij het optimaliseren van de voeding. Dit vraagt om intensief samenwerken met elkaar, maar hoe effectief is deze samenwerking? Hoe beïnvloed je met elkaar het voedingsgedrag van de sporter? Wat zijn de (sport)voedingsadviezen die worden gegeven en wat zijn belangrijke aandachtspunten in de begeleiding van een sporter? Wat werkt wel, wat niet? En hoe stem je op de juiste manier je voedingskundige doelstellingen af op de prestatiedoelstellingen van bijvoorbeeld de coach en zijn sporter(s) en begeleidingsteam?

Voor wie?

(Sport)diëtisten, sportvoedingskundigen, trainers/coaches en (paramedische) professionals werkzaam binnen de sport en studenten met interesse voor voeding en sport.

Kosten deelname

Deelname aan de conferentie: €75,-, (studenten krijgen 50 procent korting) inclusief boek ‘Sportvoeding als teamperformance’ (a €25,-).

MELD JE HIER AAN

• 09.30 – 10.15 uur: Ontvangst en registratie
  • 10.15 – 10.30 uur: Welkom door dagvoorzitter Charles Engelen
  • 10.30 – 10.45 uur: Boekpresentatie; Sportvoeding als teamperformance (2010Uitgevers)
  • 10.45 – 11.30 uur: Eiwit voor herstel en adaptatie na in spanning’, door: Prof. Dr. Luc van Loon
  • 11.45 – 12.45 uur: Parallelsessie 1
  • 13.00 – 14.00 uur: Topsport Lunch
  • 14.00 – 15.00 uur: Parallelsessie 2
  • 15.15 – 16.15 uur: In discussie met Prof. Dr. Luc van Loon en Gerard Kemkers
  • 16.15 – 17.30 uur: Borrel en afsluiting

Parallelsessies

Klik HIER voor nadere informatie over de inhoud van de sessies

1. Voedingsadviezen binnen esthetische sporten – Door: Shiannah Danen MSc. & Karin Lambrechtse
  2. Sportvoeding in de voetballerij – De taboe voorbij? – Door: Naomi Brinkmans
  3. In gesprek met een Topcoach – Door: Gerard Kemkers
  4. Sportvoeding bij de paralympische zwemploeg. Door: Sander Nijhuis & Ingrid Ceelen MSc.
  5. Optimaliseren van lichaamssamenstelling van zeilers (OS) – Door: David Jones & Kristin Jonvik Phd
  6. Sportvoeding als teamperformance – Door Dr.Ir. Floris Wardenaar & Maik van Dijk

Accreditatie

SCAS-Certificering voor sportdiëtisten is aangevraagd