Onlangs geïnstalleerde lector Johan Pion keynote in Düsseldorf en Canberra

16 mei 2017 door HAN Sport en Bewegen

Johan Pion

De onlangs geïnstalleerde lector Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent Dr. Johan Pion is op 27 mei keynote speaker op het ITTF Sports Science Congress in Düsseldorf. Op 6 juni volgt in Canberra (Australië) een keynote bij de AIS Winning Pathways Workshop.

Bij zijn installatie vertelde Pion: “Het is van wezenlijk belang dat kinderen op jonge leeftijd goed worden begeleid bij sport- en beweegactiviteiten om zo zelf ook te ontdekken waar ze goed in zijn en enthousiast van worden. Het herkennen van voorkeur voor bewegen bij zowel de talenten als bij de kinderen met minder aanleg resulteert in een advies over de sportkeuze. Het te verwachten positieve resultaat is dat alle kinderen eerder een sport kiezen die ze graag doen en/of goed kunnen en die ze langer blijven beoefenen.” Hij is nu dus ook gevraagd om deze visie te delen met collega’s binnen het vakgebied in zowel Duitsland als Australië.

I-like-app

HAN Sport en Bewegen ondersteunt  samenwerking tussen scholen en sportclubs, onder meer door de ontwikkeling van diverse ‘tools’, zoals de speciaal ontwikkelde ‘I-like app’. Kinderen gaan hiermee op ontdekkingsreis in de ruimte van sport en bewegen en geven hun voorkeuren weer. De vakleerkrachten Sport- en Bewegingsonderwijs en sportdocenten in (Gelderse) gemeenten kunnen dit instrument gebruiken om kinderen aan het bewegen te krijgen in de sport die het best aansluit bij wat ze graag doen en goed kunnen. Zij kunnen kinderen met deze speciale tool nu dus nog beter gaan begeleiden in een daadwerkelijke keuze voor een sportclub.

YouTube Preview Image