Genomineerden verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ bekend

20 maart 2017 door HAN Sport en Bewegen

De gemeente Nijmegen zal dit jaar samen met HAN Sport en Bewegen (ALO) optreden als gastvrouw van de verkiezing  van ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’ . De genomineerde scholen zijn inmiddels bekend. De scholen die gaan strijden om de titel zijn goede voorbeeldscholen voor andere scholen. Zij hebben de leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar hen ook de mogelijkheid geboden kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Op 12 april 2017 maken zij kans om de sportiefste basisschool van Nederland te worden. De KVLO, (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en het NOC*NSF organiseren voor de zevende keer deze verkiezing.

Nominaties

De volgende scholen zijn genomineerd:

• Silvester Bernadette – Helmond
  • De Zefier – IJmuiden
  • Columbusschool – Almere
  • Huizingaschool – Amsterdam
  • La Res – Enschede
  • Aurora – Almere
  • De Vijf Hoeven – Tilburg

De Sportiefste Basisschool van Nederland 2017 from hjalmar zoetewei on Vimeo.