Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Initiatief gestart voor een ‘gezond hbo’

19 december 2016 door HAN Sport en Bewegen

20161124-gezond-hbo-rooskeZeven grote hogescholen kwamen op uitnodiging van Urban Vitality – een initiatief van de HvA en HAN (Sport en Bewegen) – onlangs bij elkaar om een gemeenschappelijke visie op ‘Gezond hbo’ te definiëren. Een aantal meningen over dit onderwerp, zoals het enorme belang van een gezonde werk- en studeeromgeving en de rol van omgeving, ouders en docenten daarbij, werden door de afgevaardigden van de hogescholen al snel gedeeld. Maar ook over de verschillende elementen werd men het snel eens: sport, gezonde voeding en vooral ook de mentale gezondheid van de hbo’er moeten een belangrijke plek krijgen in een brede aanpak ‘Gezond hbo’.

Daarnaast werd men het in grote lijnen eens over de doorvoering van de aanpak; ‘Gezond hbo’ moet onderdeel worden van het curriculum. Betrokken hogescholen hebben immers de deskundigheid op het gebied van gezondheid en vitaliteit in huis en hebben de mogelijkheid om onderzoek te doen op de relevante onderwerpen.  Geïnformeerde partijen zoals het landelijke platform ‘Alles is gezondheid’ en Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM reageerden positief op het initiatief.

Om de aanpak verder te concretiseren is er in het 1e kwartaal van 2017 een vervolgbijeenkomst gepland.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om contact op te nemen via gwendolijn.boonekamp@han.nl.

20161124-gezond-hbo-saskia

Share

Reacties

Reageer

*