Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Welkom in de #VPBaliFamily

1 december 2016 door Rogier Corstiaensen

Als familie werd ik ontvangen op het prachtige eiland Bali. Voor mijn stage wilde ik eens totaal wat anders gaan doen. Al snel kwamen de vragen bij mij op: wat wil je gaan doen en waar??? Na een stage aanbod gekregen te hebben in Florida, kreeg ik de smaak te pakken om daadwerkelijk in het ‘verre’ buitenland een stageplek te zoeken. Nadat ik de keuze gemaakt had om naar het buitenland te gaan, stelde ik voor mezelf een wensenlijst op voor wat ik wilde ontdekken tijdens mijn stage.

p3

Volunteer Programs Bali

Na de wensenlijst gemaakt te hebben kwam ik via HAN-Praktijkweb uit bij de organisatie Volunteer Programs Bali. Deze non-profitorganisatie is gericht op het steunen van lokale communities door kinderen te ondersteunen met leuke Engelse lessen. Dit doet de organsatie met het uiterste respect voor de Balinese cultuur.

Stagewerkzaamheden

Er zijn een aantal zaken waar ik me voornamelijk mee bezig houd, waaronder het verbeteren van de online visibiliteit voor de organisatie wereldwijd en het opstellen van een marketingplan voor verschillende socialmedia-platforms. Ook ben ik veel op pad om de scholen te bezoeken en het bijwonen van prachtige Balinese ceremonies. Wat alles erg leuk maakt is het contact en samenwerking met internationale vrijwilligers van de organisatie. Als stagiair bij deze organisatie word je overal bij betrokken en denk je mee met de bedrijfsvoering.

Meer dan stagewerkzaamheden

Bali is natuurlijk een fantastisch eiland van clubs en surfen aan zee tot aan het bezoeken van prachtige tempels in de cultuurstad Ubud waar ik zelf voor 5 unieke maanden mag verblijven. In de weekenden kun je je eigen gang gaan en kan je heerlijk het eiland verkennen en de eilanden eromheen. Er staat altijd een touring guide voor je klaar die je graag alle mooie plekken van Bali laat zien.

Betrokken bij ceremonies

22

Ceremonies zijn zeer belangrijk hier op Bali. Daarom zijn ze ook erg belangrijk voor de organisatie waarvoor ik werkzaam ben. Als stagiair krijg je de mogelijkheid om de cultuur te ontdekken en word je betrokken bij alle belangrijke aangelegenheden. Zo heb ik zelf ook een prachtige Balinese bruiloft mogen bijwonen, inclusief alle voorbereidingen.

Wat leer je extra door naar het buitenland te gaan?

Een aantal dingen die ik hier geleerd heb, zijn het samenwerken met de lokale Balinese bevolking en vele andere internationale mensen. Dat biedt kansen om internationale relaties op te bouwen en te leren van andere culturen. Ook de reis zelf was leerzaam, want je moet het toch maar doen!

Een stage in het buitenland lopen is zeker een aanrader! Bedankt Volunteer Programs Bali #VPBaliFamily

Rogier Corstiaensen

20160907_163420_hdr

 

Reacties

Reageer

*