Tienray sluit aan bij KRAKE Family Community

8 december 2017 door Hilde Wierda

Hoe is het voor kinderen en jongeren om te wonen in Tienray? Wat zijn hun wensen en ideeën voor de toekomst van het dorp in het algemeen, en accommodaties in het bijzonder? Met deze vraag sluit het Limburgse dorp Tienray zich aan bij KRAKE Family Community. Gisteravond werd de samenwerkingsovereenkomst door het Dorpsoverleg getekend.

Tienray

Tienray is het derde Nederlandse dorp dat zich aansluit bij KRAKE Family Community. Met de Family Community hebben we twee ambities: zorgen dat kinderen en jongeren gehoord worden in het dorp (dat ze mogen meedenken en meedoen met en – waar kan – meebeslissen over voor hen belangrijke thema’s) en bijdragen aan een kindervriendelijke(r) omgeving.

Dit doen we door kinderen, jongeren of jonge ouders een stem te geven in workshops in het dorp waarin zij kunnen aangeven hoe zij het leven in het dorp ervaren en welke thema’s spelen voor hen. Hieruit ontstaan actie-ideeën waarmee zij zelf, ondersteund door (andere) volwassenen aan de slag gaan in het dorp. In Tienray zullen we speciale aandacht hebben voor het accommodatieplan: in de nabije toekomst zal de kerk, naast behoud van haar huidge functie, worden ingericht als nieuwe gemeenschapsruimte van het dorp.

Dorpen gezocht

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ondersteunt de dorpen die deelnemen aan de Family Community. We begeleiden de vrijwilligers bij de workshops en bieden coaching bij het opzetten en uitvoeren van de acties. De vraag en behoefte van het dorp staat steeds centraal. KRAKE is het een Duits-Nederlands project, dit biedt unieke mogelijkheden om grensoverschrijdend te kijken en elkaar te inspireren op het gebied van leefbaarheid.

We hebben nog ruimte om in 2018 met een aantal dorpen aan de slag te gaan binnen KRAKE Family Community.

• Wil jij met jouw dorp met kinderen of jongeren werken aan de leefbaarheid van het dorp?
  • Heeft jouw dorp minder dan 5.000 inwoners?
  • Valt jouw dorp binnen de onderstaande cirkel?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor jouw dorp:

Hilde Wierda-Boer | hilde.wierda@han.nl | 06 552 407 12

Liza Veens | liza.veens@han.nl | 06 552 912 80