Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Conferentiebezoek ATD 2018 in San Diego, California

11 mei 2018 door Gijs Mahler

Van 6 tot en met 9 mei 2018 organiseerde de ATD (Association for Talent Development) het jaarlijkse ATD International Conference and Exposition in San Diego, California. Docenten Opleidingskunde Marlo Kengen en Petra Peeters waren niet alleen bezoeker van ATD 2018, ze waren ook spreker op dit grootste L&D-podium ter wereld. In onderstaande vlogs vertellen zij over hun ervaringen.

De eerste vlog begint wat onwennig. Vanuit de rij voor de sessie met Barack Obama vertelt Marlo over de eerste indruk en de eerste eye-opener die ze op deed bij een sessie van Art Kohn, hoogleraar in de neurowetenschappen.

Vlog 1: Eerste indruk

Dag 1 en 2 zitten er op. Niemand wilde de sessie met Barack Obama missen, dus dat bracht in alle vroegte al een grote massa op de been. Marlo en Petra hoorden een oprechte Obama enkele wijze lessen vertellen.

Vlog 2: Op de koffie bij Obama

Na een bezoek aan de Expo nog even een laatste sessie bijwonen voordat ze zelf aan de slag mogen. Will Thalheimer gaf stof tot nadenken over smile sheets.

Vlog 3: Smile sheets

En dan is het moment daar! Na de do’s en don’ts af te hebben gekeken bij bijgewoonde sessies, zijn Marlo en Petra zelf aan de beurt. Een internationaal gezelschap volgt hun sessie ‘7 moderating moves to get your social MOOC swinging’.

Vlog 4: Marlo & Petra on stage

Een aardbeving van 4,5 op de schaal van Richter verstoorde de nachtrust die hard nodig was een leuke avond netwerken op een vliegdekschip. Toch verschenen de dames weer vol energie op de conferentie voor de sessie van keynote speaker Marcus Buckingham. Een mind blowing verhaal!

Vlog 5 : Marcus Buckingham inspireert

De laatste dag. Clark Quinn gaf Marlo interessante inzichten over de misverstanden in het L&D vakgebied. Petra woonde een inspirerende sessie bij over Design Thinking. En niet onbelangrijk, er werden contacten gelegd voor een gastspreker voor de E-HRD minor/module en voor internationale stages.

Vlog 6: Laatste dag

Kortom, een zeer geslaagd conferentiebezoek! Zowel voor de opleiding als voor Marlo en Petra persoonlijk.

website, facebook en twitter Opleidingskunde
Studio L&D

Share

Reacties

5 Reacties to “Conferentiebezoek ATD 2018 in San Diego, California”

avatar Petra Peeters schreef:

Super verwerkt Gijs, bedankt!

Dank je wel! Vertellen is leuk voelt als de koffie gesprekken in Londen :)

avatar Paul Jacobs schreef:

Mooie vorm van ‘bijpraten’ wat wij als thuisblijvers allemaal gemist hebben, dank daarvoor..

avatar Christel schreef:

Dank voor het delen! Zeer leerzaam!

avatar William de Kaste schreef:

Dankjewel, wat leuk en fijn duo presentatie.

Reageer

*