Samenwerking Koninklijke Landmacht en Opleidingskunde

21 februari 2018 door Christel Vissers

De afdeling KIOT (Kennis Innovatie Opleiden en Trainen) van de Koninklijke Landmacht en HAN Opleidingskunde Nijmegen zijn een samenwerkingsverband met elkaar aangegaan op het gebied van opleiden. KIOT wil graag aansluiting blijven vinden bij de huidige ontwikkelingen omtrent opleiden en daarbij studenten en afgestudeerden enthousiasmeren voor Defensie. Daarnaast vindt HAN Opleidingskunde zo aansluiting op de arbeidsmarkt voor huidige studenten en afgestudeerden.

De Koninklijke Landmacht staat op het gebied van opleiden en trainen aan het begin van een aantal grote onderwijs- en cultuurveranderingen. Door de snelle veranderende omgeving om ons heen dient de krijgsmacht mee te veranderen naar een flexibele en adaptieve krijgsmacht. Dit vergt op het gebied van opleiden en trainen een andere mindset. Na jaren van bezuinigingen bij Defensie begint de Landmacht weer aan zijn opmars om mee te komen met de huidige ontwikkelingen om zich voor te bereiden op de toekomst. Door deze veranderingen heeft de Landmacht nu en in de toekomst veel expertise nodig op het gebied van opleiden en trainen. Met deze samenwerking zet de Landmacht zichzelf op de kaart bij studenten en afgestudeerden van HAN Opleidingskunde. Zo kunnen studenten en afgestudeerden kennismaken met het opleidingsland van Defensie en geënthousiasmeerd worden om bij Defensie aan de slag te gaan.

website, facebook en twitter Opleidingskunde
Studio L&D

3 Reacties to “Samenwerking Koninklijke Landmacht en Opleidingskunde”

avatar Paul Jacobs schreef:

Mooi kans voor junior en senior Opleidingskundige om ervaring op te doen in een organisatie waarin leren in de essentie een kwestie is van ‘leven en dood’.
Hoe bereid je militairen voor op deze lastige taak? Welke vormen van leren, trainen en oefenen passen daarbij?

avatar Judith Rook schreef:

Mooi! Ultieme boundary crossing, wellicht een idee het boek ‘boundary crossing – tussen opleiding en beroepspraktijk’ op de literatuurlijst te zetten?

avatar Eric de Graaf schreef:

Zeker een prachtige kans voor de opleidingskundige. Jammer dat er eerst jarenlang defensie personeel de opleiding aan de HAN hebben gevolgd (waaronder ik) met de mededeling dat er geen enkel vooruitzicht was om hier binnen defensie iets mee te kunnen doen. Hierdoor is heel veel goed opgeleid personeel bij defensie weggegaan. Misschien eens het oude bestand lichten en kijken of hier nog gekwalificeerd personeel bij zit. Personeel met heel veel militaire ervaring, maar ondertussen ook heel veel ervaring met opleiden en trainen.