Faculteitsdirecteur op stagebezoek

9 januari 2018 door Vissers Christel

Menno Pistorius is directeur van de faculteit Educatie.

19 december. 9.25. Ik vraag bij de balie naar Iris van de Haar. Iris is 3e jaars student Opleidingskunde. Ik loop vandaag met haar mee. Dat doe ik iedere maand, een dagdeel; met lessen in onze gebouwen of in het werkveld. Daar geniet ik steeds weer intens van. Iris loopt stage in het wereldwijde bedrijf G4S. Het bedrijf gaat over veiligheid en beveiliging en heeft in totaal 850.000 medewerkers. Iris loopt stage bij de afdeling Training & Ontwikkeling.

De ontvangst was heel hartelijk. Iris, haar stagebegeleidster en de directeur van het trainingsinstituut gaven mij een inkijkje in dit indrukwekkende bedrijf en we kwamen te spreken over het forse aanbod aan trainingen en maatwerktrajecten. Jaarlijks worden zo’n 80.000 mensen getraind in veiligheidsaspecten. Het gebouw kent daartoe simulatiesituaties. Op de foto is zo’n simulatiesituatie ingericht. In dit geval een winkel. Het behoeft geen betoog dat opleidingskundigen hier een rijke arbeidsomgeving aan hebben, waar ze zeer op hun plek zijn.

Wat ik echt mooi vind om te zien, is dat Iris het bijzonder goed maakt. Ze spreekt met lof over wat ze beroepsinhoudelijk leert, over haar stagebegeleidster bij G4S en over de betrokkenheid vanuit de HAN, Opleidingskunde. Dat voelt werkelijk echt, als ik dat zo zeggen mag. Wat mij ook treft is, dat ze aangeeft ook als mens veel te leren, stappen durft te zetten die ze eerder niet durfde te zetten, meer mens is geworden én dat ze dat voor haar beroep als belangrijk duidt.

Met een warm gevoel rijd ik terug naar de HAN. Weer een mooie ervaring rijker. Dank je wel Iris!

website, facebook en twitter Opleidingskunde
Studio L&D

1 Reactie to “Faculteitsdirecteur op stagebezoek”

avatar Inge Snijders schreef:

Wij vonden het fijn Ilse in ons midden te hebben: spontaan, vriendelijk, vrolijk en leergierig!