Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Het leven van een stagiaire bij G4S

6 oktober 2017 door Vissers Christel

Door Iris van de Haar, 3e jaars student Opleidingskunde voltijd

Daar stond ik dan voor de deur van mijn nieuwe stagebedrijf G4S. Op dat moment ging er van alles door mij heen: spanning, gezonde zenuwen, nieuwe energie en heel veel gedachtes over of ik het wel goed zou gaan doen. Op het moment dat ik naar binnen ging begon het allemaal.

Inmiddels is het nu 2 oktober en ben ik een maand werkzaam als stagiaire opleidingsadviseur. Ik kan nu al concluderen dat de tijd heel erg snel gaat. Ik ben vanaf dag 1 goed begeleid binnen het bedrijf. Alles werd gelijk geregeld en ik kreeg bij alle afdelingen een introductie. Bij G4S werken ze met een inwerkboek dat ervoor zorgt dat je weet wie G4S is en wie haar medewerkers zijn. Ook staan er een aantal algemene mededelingen in, zoals huisregels.

Na een week kreeg ik de kans om een BHV training mee te lopen en ik kan je vertellen, het was super gaaf! Het is leuk, leerzaam en je leert gelijk een aantal instructeurs kennen. De instructeurs die de training hebben gegeven heb ik ook voorzien van feedback.

Samen met mijn collega’s van de afdeling Training & ontwikkeling ben ik veel op pad geweest. We zijn naar klantafspraken geweest en hebben andere locaties van G4S bekeken. Doordat we veel bij andere locaties zijn geweest leer ik ook veel andere collega’s kennen.

Deze maand ben ik ook al gestart met mijn praktijkopdracht. Ik ga het leertraject van gasmeten onder handen nemen en het herontwikkelen. Ook ontwikkel ik een e-learningmodule voor het onderwerp gasmeten. Ik krijg genoeg tijd om mij te verdiepen in het onderwerp en ik heb deze maand al heel wat stappen gemaakt.

Binnen deze stage krijg ik veel ruimte om mijzelf te ontwikkelen en dat vind ik erg fijn. Ik was voor mijn stage begon vrij onzeker over of ik alles wel goed zou doen en of ik wel genoeg zou weten. Aan de andere kant realiseer ik mij ook dat je niet alles kunt weten en dat je gerust fouten mag maken.

Ik word binnen G4S als een collega gezien en niet als stagiaire en dat geeft mij veel voldoening. Ik kan laten zien wat ik in huis heb en ik wil mijzelf bewijzen als een opleidingskundige in opleiding. Ik merk dat ik veel waardering krijg voor wat ik doe en daardoor groeit mijn zelfvertrouwen. Ik voel me thuis in dit bedrijf. Juist omdat het bedrijf leuk is raak ik gemotiveerd en wil ik iets bijdragen aan de organisatie.

Vroeger dacht ik dat stage lopen vooral koffie halen en rotklusjes doen was, maar sinds ik bij G4S werk, is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan!

website, facebook en twitter Opleidingskunde
Studio L&D

Share

Reacties

1 Reactie to “Het leven van een stagiaire bij G4S”

avatar Yentl schreef:

Leuk om te lezen! Goodluck!

Reageer

*