Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

HRM of HRD? De overeenkomsten en verschillen

18 januari 2017 door William de Kaste

Het zijn bekende termen die je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord; HRM (Human Resource Management) en HRD (Human Resource Development, Opleidingskunde). Maar wat houden deze termen in en wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

Sta je voor de keuze voor een opleiding, dan kan dit bericht je ondersteunen bij het maken van jouw keuze. Om zo volledig mogelijk te zijn wordt ook de opleiding TP (Toegepaste Psychologie) meegenomen. Je leest kort een aantal overeenkomsten en verschillen tussen de opleidingen. Bezoek (meerdere) open dagen en/of loop een dag mee en ervaar hoe het is. Niet alleen om er achter te komen wat je wilt, maar ook om er achter te komen wat je juist niet wilt. Meer informatie over de Open Dagen en meeloopdagen vind je aan het einde van dit bericht.

Medewerker en organisatie

De kans is groot dat je een (bij)baan hebt. Jouw (bij)baan levert je geld op om allerlei andere dingen te kunnen doen. Je blijft langer het werk doen als je het ook leuk vindt. De opleidingen HRM, HRD en TP leiden je op om een belangrijke bijdrage te leveren aan de inzetbaarheid van medewerkers in organisaties, zodat zij op een gemotiveerde en duurzame manier goed werk verrichten. Een organisatie bestaat uit mensen die met elkaar het succes bepalen. De diversiteit van organisaties waar je stage loopt en daarna een baan krijgt is groot, je kan denken aan ziekenhuizen, gemeenten, defensie en ook aan advocatenkantoren, adviesbureaus, productiebedrijven, grote winkelketens, enzovoort. Zowel HRM, HRD en TP werken aan de kwaliteit van arbeid in allerlei verschillende organisaties. Hopelijk wil jij ook het beste uit de talenten van mensen halen?

Profielen

HRM is een vak voor mensen met gevoel voor business. Zij leiden je op tot strategisch HRM-adviseur met een bedrijfkundige focus. Woorden als business partner, organisatie, branche, klanten, mensen, juridisch, data-analytisch en financieel passen bij deze opleiding. Voorbeelden van beroepen zijn HRM-adviseur, Intercedent, Recruiter, Loopbaanadviseur, HRM-manager en Organisatieadviseur.

HRD (Opleidingskunde) is een vak voor mensen met gevoel voor leren en ontwikkelen (Learning & Development). Zij leiden je breed op tot HRD-er die gericht is op het ontwikkelen en leren van medewerkers in organisaties. Woorden als leerpsychologie, veranderen, leren, begeleiden, trainen, coachen, adviseren, ontwikkelen, e-learning en organisatie passen bij deze opleiding. Voorbeelden van beroepen zijn Opleidingsadviseur, Trainer, HRD manager, (e-)Learning Specialist, (Chief) Learning Officer, Leercoach en Opleidingskundige.

TP is een vak voor mensen met gevoel voor het gedrag van mensen. Zij leiden je op tot toegepaste psycholoog gericht op medewerkers die vitaal werken in organisaties. Woorden als eigen kracht, gedrag, psychologie, talent, testen, cliënten, vitaliteit en loopbaanbegeleiding passen bij deze opleiding. Voorbeelden van beroepen zijn Assessor bij selectiebureau, Loopbaancoach, Trainer, Stress counselor, Preventiemedewerker en Cognitief (neuro)revalidatie therapeut.

Ervaren

En? Heeft dit geholpen. Natuurlijk hopen we dat je de juiste keuze kan maken. Bij iedere opleiding geldt dat je welkom bent om ons te bezoeken op open dagen en meeloopdagen. Klik de links hieronder aan voor de data.

Open dagen Meelopen
HRD HRD Open HRD Meemaken
HRM HRM Open HRM Meemaken
TP TP Open TP Meemaken

 

Succes met het vinden van je droomopleiding en droombaan, zeker als je nu nog enorm twijfelt!

William de Kaste (HRD, Opleidingskunde), Richard Lens (HRM) en Sasja Sporken (Toegepaste Psychologie)

 

Share

Reacties

Reageer

*