Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Als opleidingskundige op het juiste spoor!

15 juli 2015 door Saloua Lemrini

Saloua Lemrini is eerstejaars student Opleidingskunde

Op 27 mei was het dan eindelijk zover! De eerste dag van de driedaagse snuffelstage bij Railinfra begon. Railinfra Opleidingen is een opleidingscentrum voor spoortechniek. Het was voor mij de tweede keer dat ik kennis heb mogen maken met de organisatie. De eerste keer heb ik meegelopen met Christel Vissers en gingen we naar een meeting van Railinfra. Mijn eerste gedachte was toen ik te horen kreeg dat we naar een spoortechniek organisatie gingen: ”Treinen en techniek, hoe kan dat nou leuk zijn?!‘ Maar op die gedachten kwam ik snel terug. Na de meeting was ik heel erg verrast. Wat komt er veel bij kijken! Van trainen tot ontwikkelen en van ontwerpen tot trainen. Heel mooi om te zien hoe de drie rollen tot samensmelting komen in deze organisatie.

Aan de slag
Op de dag zelf ging ik samen met 13 andere eerstejaarsstudenten van Opleidingskunde beginnen aan de snuffelstage. We werden ontvangen door Margaret de Bruijne. Zij is de projectondersteuner binnen Railinfra. Na een korte voorstelronde, kregen we een uitgebreide rondleiding door de directeur van Railinfra Opleidingen Willem Brummel. Hier hebben we met onze eigen ogen kunnen zien waar het leren plaatsvindt. Leuk om te zien was hoe een echt station is nagebouwd! Er staan rails, stoplichten, een slagboom en alles wat je verder op een station kunt tegenkomen. Het enige wat nog mist is een echt rijdende trein! Na de rondleiding was het tijd voor een lekkere lunch in het bedrijfsrestaurant. Hierna werden we ingedeeld in drie subgroepen. Onze groep kreeg het adviesbureau Groei! toegewezen. Onze opdracht luidt: Hoe kan Railinfra Opleidingen haar gastdocenten en opleiders op regelmatige basis stimuleren hun didactisch vakmanschap verder te ontwikkelen? De komende drie dagen gaan wij hier een antwoord op geven en op de laatste dag gaan wij namens ons adviesbureau het advies presenteren aan Railinfra Opleidingen.

3 juni 2015: Let the games begin…
De teams splitsen zich op en creatieve ideeën werden uitgewisseld. Dit allemaal om als student en als stagiaire opleidingskunde een bijdrage te kunnen leveren aan Railinfra. De motivatie en de vrijheid om te onderzoeken en te vragen was volop aanwezig. Zo kwamen er verschillende medewerkers die hun ervaringen en eigen perspectief over de verschillende rollen met ons deelde. Je zou denken dat de kennis van ons als studenten schaars zou zijn na nog geen jaar studeren. Maar uit de mimiek en de verbazende blikken van de medewerkers, kon ik na alle lessen lichaamstaal en communicatie wel concluderen dat er interessante en doelgerichte vragen werden gesteld vanuit de studenten.

10 juni 2015: May the best win…
Na 3 dagen van hard werken was het dan eindelijk zover. Ons advies presenteren voor Railinfra, SPANNEND!! Ik moet toegeven dat ik best zenuwachtig was om voor ervaren deskundigen te presenteren. Je wilt toch laten zien dat je de vraag goed hebt begrepen en als groep kunt aantonen dat je weet waar je over spreekt. Gelukkig stond ik niet alleen. Met groot succes kan ik meedelen dat ons adviesbureau Groei! de prijs van beste advies in ontvangst heeft mogen nemen en wordt ons advies echt uitgevoerd! Wat het advies is? Tja…zoals geleerd: ‘’Het advies van een goede adviseur blijft tussen 4 muren’’!

website, facebook en twitter Opleidingskunde

Share

Reacties

2 Reacties to “Als opleidingskundige op het juiste spoor!”

avatar Jos Gabriëls schreef:

Wat een leuk verslag!

avatar Neslihan schreef:

Leuk! Joh

Reageer

*