Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Eerste publicaties Olie op Maat

7 juni 2016 door Ton Ammerlaan

Op 27 mei 2016 werd het eerste paper van het Olie op Maat-project gepubliceerd in het open access tijdschrift BMC Biotechnology. Het paper is getiteld “Selection of oleaginous yeasts for fatty acid production” van Dennis Lamers en beschrijft hoe de onderzoekers van het HAN BioCentre tot de selectie van de gist Schwanniomyces occidentalis voor de productie van olie zijn gekomen.

Uit een pool van meer dan 20 soorten bleek deze gist één van de hoogste olie opbrengsten te geven en bleek de gist ook in staat op veel verschillende koolstofbronnen te kunnen groeien. Dit is een eigenschap die deze gist in staat stelt op biomassa te groeien waardoor er uiteindelijke een volledig biobased olie geproduceerd kan worden.

Het onderzoek dat in dit paper beschreven is maakt deel uit van het promotieonderzoek van Dennis Lamers. Het vervolg van het onderzoek richt zich op het optimaliseren van de olieopbrengst en op het modificeren van de gist zodat deze een olie met gewenste eigenschappen voor specifieke toepassingen kan maken.

Het volledige paper is te vinden via de volgende link:https://bmcbiotechnol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12896-016-0276-7

Reacties

Reageer

 

*