Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Minor We Care

Minor Waardevol en Betrouwbaar innoveren in gezondheidszorg en welzijn: We Care!

Weet jij waarom veel innovaties in zorg en welzijn, bijvoorbeeld op het gebied van E-health, veel te langzaam of zelfs niet doorgevoerd worden? Zelfs niet als ze veel kosten gaan besparen?

Hoe beoordeel je of een behandeling of innovatie de moeite ‘waard’ is?

Met dit soort vragen ga je aan de slag in deze minor. Het zijn vragen waar zorg- en welzijnsinstellingen vandaag de dag mee worstelen. Vragen over de toekomst van de zorg, met als grote uitdagingen: zorg wordt steeds complexer, mensen worden ouder en kosten stijgen. En met grote kansen: hoe maken we optimaal gebruik van de nieuwste technologie?

Sterke punten van deze minor:

  • hyperactueel
  • High Impact Learning
  • echte projecten uit de echte praktijk
  • vooraanstaande lectoren, bedrijven en zorginstellingen werken mee in deze minor
  • interfacultair: voor studenten van FEM én GGM!

 

Wil jij al vóór je afstuderen een mooie bijdrage leveren aan de verbetering van zorg en welzijn in Nederland? Schrijf je dan nu in! Deze minor start weer in september 2018.

Wil je meer weten? Mail naar wienand.remkes@han.nl of bel (06) 20648321

Minorenmarkt 2018

23 februari 2018

Zowel in Arnhem als in Nijmegen hebben we studenten weten te interesseren voor onze minor We Care, waardevol en betaalbaar innoveren in de gezondheidszorg en welzijn. De nieuwsgierigheid bij de studenten was groot, aangezien het een nieuwe minor is. En door de verhalen van studenten Michelle en Jeroen, die momenteel de minor volgen, werd het beeld van deze minor alleen maar duidelijker. De eerste enthousiaste studenten hebben zich inmiddels gemeld om in september van start te gaan.

Heb jij al een keuze gemaakt? Mocht je meer willen weten over de minor We Care, neem dan gerust direct contact op met Wienand Remkes op wienand.remkes@han.nl of bel 06-20 64 83 21.

We zijn begonnen!

9 februari 2018

Op 5 februari zijn deze studenten samen met Wienand Remkes en Sarah Detaille van start gegaan met de minor We Care.

Studenten van Facility Management, Bedrijfseconomie, Sport Gezondheid en Management en Verpleegkunde maken zich als groep sterk om in deze minor tot interessante inzichten te komen.

Na een eerste week komt Jeroen, student HBO Verpleegkunde, tot een mooi uitgangspunt om deze minor mee te starten: ‘De wereld is je speelveld. We zullen in deze minor met diverse betrokken partijen goed moeten kijken naar de toekomst van de zorg. Met de toenemende complexiteit, toenemende kosten en innovaties in ons achterhoofd een boeiend traject’.

Wij wensen jullie heel veel succes!

‘Ik heb zin in deze minor!’

11 oktober 2017

‘Omdat ik in de zorgsector aan de slag wil, vind ik het belangrijk om een minor te volgen die zorggericht is. De zorg verandert gigantisch momenteel, zowel voor de cliënt als voor de zorgmedewerkers. Door bezuinigingen, personeelstekorten en vergrijzing is deze verandering ook noodzakelijk. De minor Waardevol en betaalbaar innoveren in Gezondheidszorg en Welzijn legt hier de focus op. Ik vind het belangrijk om achter de veranderingen te komen, zodat ik weet welke kant de gezondheidszorg op gaat. Samen met de groep maak je een groepsproduct en je brengt ook daadwerkelijk iets in. Het is niet de minor volgen en achterover zitten, maar creatief zijn en vooral heel veel bezig zijn. Ik heb erg zin om deze uitdagende minor in februari te volgen!’

Michelle van Workum, student Facility Management