Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Wat is logistiek?

23 april 2012 door Dario de Jong

Als studentvoorlichter op de open dagen krijg je regelmatig het volgende te horen: “logistiek lijkt me wel leuk, maar ik heb eigenlijk geen idee wat het is.” Nou is het antwoord op wat logistiek is genoeg om tig boeken, e-readers en websites mee te vullen, maar je kan het ook, lekker makkelijk, thuis zien. National Geographic zendt al enige tijd het programma Megafactories uit. Binnen deze serie krijg je een inzicht in wat er nodig is om bijvoorbeeld de wereld te voorzien van een Heineken pilsje.

Met de 70.000 TEU die Heineken elk jaar naar Rotterdam moet verzenden is Heineken de grootste klant van de Rotterdamse haven. Niet gek dus dat middels een economic trade off  er gekozen is om in Zoeterwoude bij de brouwerij een haven aan te leggen. Kijk ook naar hoe de fabriek ingericht is om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Of aanschouw het volledig geautomatiseerde loading-dock. En de LEAN filosofie die je herkent in de uitspraken van het personeel.

YouTube Preview Image

Een andere leuke, nostalgische aflevering is de aflevering over LEGO. Hierin zien we onder andere wat er gebeurd op het moment dat een deel van een geautomatiseerde productielijn stil valt. Ook komen we hier te weten dat Lego, technisch gezien, de grootste bandenproducten ter wereld is.

Reacties

Reageer

*