Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Dinalog 2 jaar

10 april 2012 door Reinder Pieters

Woensdag 4 april vierde Dinalog (Dutch Institute for Advanced Logistics) haar twee-jarig bestaan. Dat deed ze in Ettebn-Leur met een congres dat door 600 personen bezocht is. De HAN was er vertegenwoordigd met onze lector Stef Weijers die samen Marcel Ludema, lector aan de HRO, een presentatie hield over het thema “Hoe bereid je je als transportbedrijf voor op de toekomst?”.

Op dit moment voert het Kennisakkoord Logistiek een onderzoek uit naar hoe MKB omgaan met transport in de toekomst.

Bij dit onderzoek is de vooronderstelling dat grote ondernemingen wel gestructureerd nadenken over de toekomst en daardoor een strategisch voordeel behalen ten opzichte van de MKB’ers.

Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen in a) of MKB’ers inderdaad minder goed voorbereid zijn voor veranderingen inde toekomst (bijvoorbeeld een grote klant verdwijnt) en b) hoe kunnen we die groep helpen om toch gestructureerder naar hun eigen toekomst te laten kijken.

De lezing werd prima bezocht en de discussies waren ook erg geannimeerd. De deelnemers waren vooral grotere ondernemers (of voorlopers) die wel tijd besteden aan het opzetten van een strategie waarin flexibiliteit een rol speelt.

Op dit moment is een student van de HAN bezig om via interviews inzicht te krijgen hoe MKB’ers zelf hun strategie bepalen en hoe ze daarin met onzekerheden omgaan.

Als jullie nog MKB bedrijven (en vooral de transporteurs) kennen die mee willen doen. Laat ons dat weten.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Reacties

Reageer

*