Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Logistiek en Economie

Waardevolle zorg: een kwestie van slim organiseren!

20 november 2017 door Hans van Poppel

Recent schreven we over innovatie in de (ouderen-)zorg, met het stuk over dr Dennis Moeke, senior onderzoeker bij het KennisDC Logistiek Gelderland aan de HAN. Op 24 november 2017 kunt u kennismaken met concrete mogelijkheden en praktijkvoorbeelden.

Op 24 november a.s. organiseert het KennisDC Logistiek Gelderland een conferentie rondom het thema Healthcare Logistics. Nederlandse zorgaanbieders worden in toenemende mate geconfronteerd met twee schijnbaar tegengestelde opdrachten. Enerzijds staan ze voor de uitdaging om kosten te besparen en het rendement te verhogen. Anderzijds verwachten cliënten en zorgverzekeraars kwalitatief hoogwaardige zorg, hulp en/ of ondersteuning die bovendien op het juiste moment, door de juiste persoon, op het juiste tijdstip en op de juiste plaats dient te worden geleverd.

U krijgt inzicht in de manier waarop Healthcare Logistics een kader biedt voor het leveren van de juiste zorg, op het juiste moment, en ook nog eens op een efficiënte manier.
Na de plenaire opening door drs. Jorrit Ebben, manager business development bij Siza, kunt u in twee rondes kiezen uit 6 workshops. De centrale vraag van de ochtend is: hoe draagt zorglogistiek bij aan waardegedreven zorg?

Waardevolle zorg: een kwestie van slim organiseren!

Voor programma en inschrijven klik hier.

 

 

Impressie netwerkseminar 8 juni 2017

6 november 2017 door Hans van Poppel

Op 8 juni 2017 werd het netwerkseminar Innovatie in de logistiek georganiseerd voor zowel alumni van de opleiding Logistiek & Economie, huidige studenten als werkgevers.

De spreker uit de praktijk was de heer Tom van Geemen (Wolkyshop), die vertelde over zijn stappen naar het innovatieve gebruik van RFID-technologie in zijn keten van schoenwinkels.
Derdejaarsstudenten van de Deeltijdopleiding Logistiek & Economie toonden aan de hand van posterpresentaties hun stage-opdrachten met als centrale thema ‘Innovatie in de Supply Chain’. Er werden vernieuwende onderwerpen gepresenteerd, zoals het gebruik van drones in magazijnen, blockchain technologie in de praktijk en zonne-energie om een deel van de Koninklijke Marechaussee te kunnen voorzien van mobiliteit.

Zowel tijdens de posterpresentaties als bij de borrel was er volop gelegenheid om te netwerken.
Hieronder staat een fotoreportage van deze bijeenkomst. Hier vind je de aankondiging met het volledige programma.

Zorg dat je de volgende bijeenkomst van 7 maart 2018 niet mist door je hier in te schrijven voor de alumni LinkedIn-groep.

 

Klik op de ‘Lees verder’ om de foto’s te bekijken.

 

Lees verder

War On Talent barst los

23 oktober 2017 door Hans van Poppel

Stef Weijers, programmadirecteur van het KennisDC Logistiek Gelderland aan de HAN, geeft in een column in Logistiek Magazine zijn visie op de kansen én valkuilen bij het vinden van juiste arbeidskrachten en het opleiden van de logisticus van morgen.

“…om goed en creatief te kunnen innoveren heb je veel technische kennis nodig.”

Lees hier de column.

Bronnen:
KennisDClogistiek.nl
Logistiek.nl

15 november: Pitstop Logistiek: Nieuwe Routes naar Succes

17 oktober 2017 door Brigitte Faber

In september 2017 is het associate degree Deeltijd/duaal Logistiek en Economie gestart. Deze opleiding biedt een nieuwe route naar succes voor logistici die werken en leren combineren én komt tegemoet aan de vraag naar meer goed opgeleide logistiek specialisten!

Om de start van deze nieuwe opleiding te vieren, staat HAN Pitstop op 15 november 2017 in het teken van logistiek. Jan Boeve, directeur Transport en Logistiek Nederland zal de opening van deze Pitstop verrichten.

Twee fantastische sprekers laten hun nieuwe route naar succes zien:
• Michel de Lepper, Director Operations Lamb Weston, bespreekt hoe organisaties leiding kunnen geven aan de logisticus van de toekomst.
• Rien Gulden, Head of Multimodal Services DB Schenker, laat zien wat de nieuwe spoorverbinding met China betekent voor het optimaliseren van de supply chain.

Deelname is kosteloos. Voor meer informatie en aanmelden: http://specials.han.nl/themasites/han-pitstop-academy/logistiek/

Meer informatie over het associate degree: https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/associate-degree/logistiek_en_economie/

Studentimpressie van de introductie

10 oktober 2017 door Hans van Poppel

Twee derdejaarsstudenten, Lotte Krommenhoek en Amber van Wierst, hebben een videoimpressie gemaakt van de introductie van de opleiding Logistiek & Economie. De introductie vond plaats in september. Zie hier hoe de nieuwe studenten werden klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar.