Van profvoetballer naar meester

17 mei 2018 door Hilde Damen

Bijna ieder jongetje droomt ervan; profvoetballer worden. Zo ook Marijn de Kler, die het aardig ver schopte en tot voor kort nog bij clubs als Vitesse, Heracles en Achilles ’29 speelde. Maar naast zijn drukke leven als voetballer, deed Marijn ook nog de Pabo in Arnhem. Waarom vraag je je af? En of zijn teamgenoten hem niet helemaal voor gek verklaarden? Een beetje. Maar Marijn vindt een baan in het onderwijs net zo mooi als die in het voetbal.

Vice Sports interviewde Marijn over zijn leven als voetballer, maar vooral ook over zijn leven als meester. Marijn vindt een baan in het onderwijs fantastisch omdat iedere dag anders is. ‘Het is mooi om een band met kinderen op te bouwen. Ik heb echt onwijs veel plezier in het werk en kan er veel voldoening uit halen.’ Omdat er vooral veel vrouwen voor de klas staan, voelt Marijn zich echt een rolmodel als meester. Jongens zijn vaak blij als er een keer een man voor de klas staat, zij nemen dan ook snel dingen van hem over. Daarbij komt nog dat het best wel stoer is als je meester zo goed kan voetballen.

Helaas is er voor nu een einde gekomen aan het professioneel voetballen, Marijn staat vooral voor de klas. Waar de leerlingen eerder nog met hem konden spelen in FIFA, zullen ze nu met hem spelen op het schoolplein. Ook leuk toch?

Weten waarom het Marijn niet is gelukt om te slagen als profvoetballer? Lees dan hier het hele artikel van Vice!