London

11 mei 2018 door edovreeman

Edo Vreeman, derdejaarsstudent lerarenopleiding Engels

Mijn naam is Edo Vreeman, ik volg de opleidinng tweedegraads docent Engels. Tijdens mijn minor in het buitenland ben ik gaan studeren aan de universiteit van Northampton.

In de maanden dat ik in Northampton zat, ben ik natuurlijk niet alleen in Northampton gebleven. Zo zijn we ook twee keer naar Londen geweest. Dit was iets wat niet kon ontbreken aan dit avontuur.

De eerste keer dat ik daarheen ging deze trip was sowieso mijn eerste keer daar, dus ik was erg benieuwd en wilde graag een paar specifieke dingen zien, zoals Hyde Park en the Big Ben. Samen met Relinde en haar vader zijn we daarheen gereden in de gehuurde auto (die trouwens echt heerlijk was met stoelverwarming en al). De trip duurde gelukkig niet zo lang. Toen we hier aankwamen, konden we de auto parkeren vlakbij Hyde Park, wat natuurlijk super was. Dit was dan ook de plek waar we als eerste heen zijn geweest.

Hyde Park is een groot park bestaande uit vooral grasvelden, wat paden, een boom hier en daar en de Thames die er doorheen loopt, maar niet te vergeten: de schaamteloze eekhoorns die het heerlijk vinden om te bedelen om jouw eten. Ik moet zeggen dat het park me niet tegenviel: het was groot, rustig en er hing een fijne sfeer. Toch was er ook iets anders wat mij hier beviel en hoewel ik me er misschien een beetje voor schaam, was dat het feit dat je hier uitstekend Pokémon Go kon spelen. Er waren veel zogenaamde ‘’Pokéstops’’ en er was op dat moment een overschot aan een bepaalde pokémon die ik nog niet veel had gevangen, wat natuurlijk top was.

De rest van de dag zijn we veel rondgeweest in Londen, maar hetgene waar ik me nog het meest op wil focussen was iets waar ik mij echt op had verheugd: een Engelse voetbalwedstrijd bijwonen. En hoewel dit geen Premier League was, was het nog steeds gaaf! Wij zijn namelijk naar de wedstrijd Fulham versus Blackburn Rovers geweest. Hier zaten we op een tribune waarop verbazingwekkend veel oudere mensen zaten, waardoor het soms best hilarisch was. Ik had bijvoorbeeld nog nooit eerder zoveel passie uit een 70-jarige man horen komen als toen de Rovers scoorden. Hi-la-risch.

Wat ik hier ook wel leuk aan vond was de setting: het stadion is anders dan in Nederland. Er zijn bijvoorbeeld geen standaard plekken binnen waar je eten en drinken kan halen, deze stonden namelijk buiten als tijdelijke standjes. Ook was het stadion midden in een woonwijk, net naast de Thames. Het stamcafé waar men van tevoren verzamelt was aan de andere kant van een park, wat betekent dat voor iedere thuiswedstrijd, het hele park vol zit met Fulhamfans.

De tweede keer draaide voornamelijk om Pokémon Go, zal ik heel eerlijk toegeven.

Ik weet wel dat ik vaker terug zal komen naar Londen, want ik heb nog lang niet genoeg gehad van deze mooie stad!