Bye Mugla, hello Izmir

9 mei 2018 door fleurpolman

Vrijdag 27 april 2018: Izmir

Na een week in het mooie Mugla te hebben doorgebracht gaat onze reis verder naar Izmir. De avond ervoor hebben we na een gezellige avond afscheid genomen van de gastvrije en aardige studenten. We zijn om half 9 met de bus vertrokken en hebben genoten van een prachtige busreis door de bergen.

In Izmir aangekomen konden we even uitrusten in het hotel en met de groep lunchen. Het weer in Izmir is een stuk warmer dan in Mugla Mar gelukkig wel een lekker briesje. Na de lunch zijn we naar de universiteit gegaan om onze buddy’s te ontmoeten. De volgende dag kunnen we bij onze buddy’s een nacht blijven slapen.

De Turkse studenten zijn voornamelijk studenten van de lerarenopleiding Engels dus ze het communiceren ging over het algemeen soepel. Wij hebben de studenten doormiddel van filmpjes laten kennismaken met de Nederlandse cultuur. Deze wisselden van het fietssysteem en koningsdag tot een rondleiding op een Nederlandse school door drie Turkse meisjes.
Na de introductie zijn we opgesplitst en is iedereen met zijn buddy gaan kennismaken en zijn er afspraken gemaakt voor de volgende dag. De buddy’s staan bij de planning erg open voor wat wij willen doen in Izmir.

Aangezien het Jan zijn laatste avond is zijn we met de hele groep ergens gaan eten bij een leuk tentje en hebben we daarna nog een afscheidsdrankje gedaan.

Groetjes Vera