Minor Omgevingsgericht Project Onderwijs

7 maart 2018 door Jacques de Goede

O&O-leerlingen brugklas Emelwerda College, Emmeloord: ontwerp prullenbak met sensor, teller en smileys in beeldscherm rond snoeproutes (opdracht gemeente Emmeloord)

De docent in de nabije toekomst
Stichting Technasium, Bèta Challenge en HAN ILS hebben de krachten gebundeld en een minor voor derdejaars studenten aan een lerarenopleiding Scheikunde, Biologie, Wiskunde, Natuurkunde, Techniek of Technologie ontwikkeld.

Tijdens minor lopen de studenten stage op een Technasium (Onderzoek & Ontwerpen), Bèta Challenge school (Techniek & toepassing), of MBO (techniek/technologie), volgen bedrijfsstages, ontwikkelen een project voor leerlingen en volgen trainingen rondom het leggen van contacten met bedrijven, beoordelen en evalueren van projecten, LOB, onderzoek- en ontwerpprincipes, creatieve technieken, de coachende rol van de docent en nog veel meer.

Certificaat O&O-docent
Na afloop van de minor komen de studenten in aanmerking voor het certificaat: O&O-docent, zodat ze aan de slag kunnen als docent O&O of T&t.
Deze minor is om docenten een opleiding mee te geven zodat ze de competenties hebben om als coachende leraar aan de slag te gaan, de docent in de nabije toekomst.

Meer info over deze minor:
w.zwennis@technasium.nl
jacques.degoede@han.nl

(zie ook : https://www.han.nl/landing/minor/opo/ )

1 Reactie to “Minor Omgevingsgericht Project Onderwijs”

avatar Manon schreef:

Kan je als 2e graads biologiedocent (afgestudeerd aan de HAN) ook aan deze minor deelnemen om je skills te vergroten?