Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

MBO-HBO

7 februari 2018 door Kelly Klaassen

Kelly Klaassen, derdejaarsstudente Pabo

Onderaan beginnen
Het is dinsdagavond en de tentamenweken zitten er weer op. Nu zit ik achter mijn laptop om een blog te schrijven en gelukkig even niet meer om te leren. Aankomende donderdag ga ik alweer beginnen met mijn minor ‘leiderschap in het onderwijs’. Ik heb er super veel zin in en realiseer me dat ik na de minor alweer de afstudeerfase in ga. De tijd vliegt voorbij. Zeven jaar geleden had ik me nooit voor kunnen stellen dat ik überhaupt ooit de Pabo zou gaan doen. Veel te moeilijk voor mij, dacht ik. Ik zat op VMBO-kader en kon alleen maar dromen van de Pabo. Toen ik mijn middelbareschooldiploma had gehaald, ben ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 gaan doen. Dit was niet wat ik wilde, maar het kwam wel in de buurt bij wat ik het leukst vond, werken met kinderen. Ik vond de opleiding interessant, haalde hoge cijfers en mocht in het tweede leerjaar zelfs overstappen naar de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik vond het super spannend, want ik wist dat ik met dit diploma naar de Pabo kon! Ook nu was ik weer bang dat het niveau veel te hoog voor me zou zijn en dat ik het niet zou gaan halen. Omdat ik de opleiding zo interessant en leuk vond, haalde ik weer hoge cijfers en ben ik geslaagd met hele mooie eindresultaten. Ook heb ik veel stage-ervaring opgedaan. Ik heb anderhalf jaar stage gelopen bij de kleuters en een jaar in groep 4-5. Ik heb tijdens deze stages al veel mogen oefenen met het geven van lessen en ik merk dat ik met deze ervaring een ‘voorsprong’ had op de eerstejaarsstudenten die van bijvoorbeeld de Havo komen. Zij hebben nog geen praktijkervaring en die heb je als onderwijsassistent al wel!

Toelatingstoetsen
Op een gegeven moment had ik me  dan eindelijk ingeschreven voor de Pabo. Ik wist dat er voor het eerst dat jaar nieuwe toelatingseisen waren op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur-techniek. Spannend! Ik had heel veel geleerd en uiteindelijk heb ik ook deze toelatingstoetsen gehaald. Het Pabo-avontuur kon beginnen.

Doorzettingsvermogen
Het eerste studiejaar begon. In dat jaar was het de bedoeling dat we de reken- en taaltoets zouden halen. . Als je deze niet haalt, moet je helaas met de opleiding stoppen. Rekenen is nooit mijn sterkste kant geweest, maar na heel wat pogingen heb ik de toets gehaald. Ik heb geleerd dat je met doorzettingsvermogen een heel eind kan komen. Als je doet wat je écht leuk vindt, is het gemakkelijker om door de stof heen te komen. Iedereen heeft zo zijn zwakke kanten, dat is logisch. Ik had nooit gedacht dat ik ooit op de Pabo zou komen. Een kaderdiploma, een MBO-opleiding en dan ook nog eens die toelatingstoetsen. Nu ga ik dus al bijna naar de afstudeerfase en 1 ding weet ik zeker, stoppen is voor mij geen optie meer! Geef dus nooit zomaar op en zet je voor de volle 100% in! De overstap van MBO naar HBO is niet te groot als je echt doet wat je leuk vindt!

Reacties

5 Reacties to “MBO-HBO”

avatar Nomi Jansen schreef:

Mooi geschreven Kel! Super goed gegaan, trots op jou!

avatar Nettie schreef:

Geweldig om te lezen. Ik wens je veel succes bij het afronden en een mooie baan in het onderwijs

avatar Geert van Workum schreef:

Fantastisch lieve Kelly,,ik wist dat jij er geknipt voor was!!!

avatar Thasminty schreef:

Propecia Dosage [url=http://buyciali.com]cialis[/url] Achetez Priligy Il Cialis Non Fa Effetto Priligy Precio En Espana

avatar SEOBoaft schreef:

[url=http://seorussian.ru]seorussian.ru[/url] – [url=http://seorussian.ru]Изготовление сайта[/url]