Fun Down Under

25 januari 2018 door Jolette Middeljans

Jolette Middeljans, vierdejaarsstudente lerarenopleiding Engels

Lieve lezers,
Mijn naam is Jolette Middeljans en inmiddels ben ik vierdejaarsstudente van de lerarenopleiding Engels aan de HAN. In januari 2017 ben ik voor een half jaartje naar Australië vertrokken om te gaan studeren op Griffith University @Goldcoast. In deze blogpost ga ik kort maar krachtig vertellen wat ik daar heb meegemaakt en geef ik wat tips en tricks voor studenten die eventueel ook voor hun minor een halfjaar willen studeren in het mooie Australië.Het avontuur begint allemaal met veel geregel in Nederland, het kost veel tijd maar het is het allemaal waard. Tickets, visa, accommodatie en andere praktische zaken zijn allemaal nodig om überhaupt de reis te starten. Tip tip tip: begin op tijd met het regelen van je accommodatie! Dat begint met het denken over of je graag op campus woont of zelf iets zoekt in de stad. Ik zelf heb gekozen voor een kamer op de campus met als voordelen dat je snel een sociaal leven opbouwt en er mega veel verschillende activiteiten worden georganiseerd door de universiteit zelf. Zeker een aanrader dus!

Een andere goede tip is het goed uitzoeken van je vakkenpakket; Griffith University heeft een enorme keuze aan vakken die je kan volgen en het is dan ook een heel gepuzzel om een fijn rooster te creëren waarbij je geen hoorcolleges hebt staan op dezelfde uren. Je kan je online inschrijven voor alle vakken en sommige populaire vakken zitten snel vol. Dus al met al, neem de tijd voor het regelen van je vakkenpakket. Mijn vakkenpakket op Griffith Uni bestond uit ‘English as a global language’, dit vak heeft veel weg van het vak wat ik op de HAN ook heb gevolgd, namelijk ‘Study of Language’. Vanuit een linguistic approach wordt er naar de Engelse taal gekeken. Als tweede vak had ik ‘Genres of Journalism’ en dit vak wordt ook wel de ‘Introduction of Journalism’ genoemd. Ik heb tijdens mijn tijd op Griffith dan  ook veel essays en artikelen geschreven. Daarnaast had ik het ook het vak ‘International Relations’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ik dit vak koos ik niet zo goed wist wat me te wachten stond. Ik sta nou niet echt bepaald bekend als politiekkenner maar al met al vond ik het vak erg leuk en was het een combinatie van politiek, geschiedenis en human rights. Mijn laatste vak was ‘A window into Hispanic Cultures’ (in andere woorden Spanish Advanced). Na een jaartje in Mexico gewoond te hebben toen ik 17 was heb ik mijn Spaans weer in Australië opgepakt. Het leuke aan dit vak is dat er naast de taal zelf ook veel cultuur aan bod komt van verschillende Spaans sprekende landen. Aan het einde van het semester hadden we een grote grammaticatoets en moesten we een debat voeren.

Dankzij het studeren en de enorme campus hoef je je nooit te vervelen op Griffith University in Gold Coast. Als je toch even aan het campusleven wilt ontsnappen is er in de stad Gold Coast genoeg te doen. Leuke restaurants, eindeloze stranden, veel winkels en (bijna) altijd zon! Vergeet dan ook niet je zonnebrand mee te nemen want de kans dat je verbrand is 99,9 %! Ook in omgeving van de stad is er genoeg te doen. Er zijn veel natuurreservaten zoals Springbrook, maar ook Movie World zit om de hoek. Oftewel een halfjaar in Australië is veel te kort aangezien Australië ook het land is van reizen en backpacken. Als je dan ook nog wat tijd over hebt (voor of na je semester) pak dan je kans om nog meer van het land te zien, daar zal je zeker geen spijt van krijgen!

Liefs,

Jolette Middeljans