HANgen Art, een uniek kunstproject op de Open Dag

8 januari 2018 door Inge Leuverink

Door Inge Leuverink, docent Pedagogiek en Onderwijskunde aan de PABO Nijmegen, dit jaar afstuderend aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Fine Arts and Design in Education (FADE). In het kader van mijn studie onderzoek ik de mogelijkheden van art based education en participatory art binnen onderwijs.

Zaterdag 13 januari van 10.00 tot 14.00, op de Open Dag van de HAN, zal in het I/O gebouw de afronding van het HANgen Art Project plaatsvinden. Een groep van van docenten, studenten en medewerkers van de HAN hebben de afgelopen maanden samen een hangend kunstwerk ontworpen. Ze hebben zich verdiept in de grenzen tussen kunst en decoratie, geëxperimenteerd met materiaal en hun persoonlijke beeldende vaardigheden vergroot. Het ontwerp zal op de Open Dag worden uitgevoerd, waarbij het publiek nadrukkelijk uitgenodigd wordt om deel te nemen. Het thema van het kunstwerk is duurzaamheid, het ‘groene DNA’ van de HAN wordt verbeeld in een weefsel van honderden plastic flesjes.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs, wees maker in plaats van publiek. Lever je eigen unieke bijdrage. Je hoeft geen kunstzinnig talent te zijn, vijf minuten van je tijd is voldoende. Ons streven is zoveel mogelijk mensen, jong en oud,  mede- eigenaar te laten zijn van dit kunstwerk.

We zien jullie graag op 13 januari!

Volg ons ook op Facebook  : https://www.facebook.com/groups/855918144589332/