Met je Pabo-diploma bevoegd lesgeven op het vmbo?

6 december 2017 door Redactie

Heb jij je Pabo-diploma en wil je (ook) les kunnen geven op het vmbo? Dan is het Opscholingstraject  ‘groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader’ misschien wel wat voor jou!

Als je dit traject met succes afrondt, behaal je de bevoegdheid ‘groepsleerkracht onderbouw basis/kader’. Na het Opscholingstraject ben je inzetbaar en bevoegd voor Nederlands, Rekenen/Wiskunde en het gekozen vak of de vakken uit de profielkeuze. Op het certificaat worden de vakken vermeld die je gekozen hebt. De bevoegdheid geldt voor het geven van lessen in de onderbouw (eerste twee leerjaren) vmbo basis-kader. Je bent als groepsleerkracht breed inzetbaar in de onderbouw vmbo basis-kader.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor Pabo-gediplomeerden en afgestudeerden van de Pedagogische Academie, die werkzaam zijn in de onderbouw van het vmbo basis-kader of in het voorbereidend speciaal onderwijs en hier nog geen officiële bevoegdheid voor hebben. Bovendien ben je nog niet gestart met een reguliere tweedegraads opleiding. Mocht je werken op een school behorend bij het schoolbestuur OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) dan kun je ook deelnemen aan een in-companytraject.

Je kunt het traject starten in februari of september 2017.

Kosten
De kosten voor dit traject bedragen 4950 Euro. Je kunt hiervoor subsidie aanvragen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van Rijksoverheid. Het betreft de subsidie korte scholingstrajecten vo.

Meer informatie?
Download de flyer: Opscholingstraject bevoegdheid groepsleerkracht vmbo of bezoek de website van de HAN.