Best of Brummie

10 november 2017 door Nina Toonen

Nina Toonen, vierdejaarsstudente lerarenopleiding Engels

Lieve lezers,

Het liefst maak ik voor jullie een ‘top 50’, maar helaas heb ik hier het aantal woorden niet voor. Echter is het mij na meer dan drie maanden gespendeerd te hebben in de één na grootste stad van Engeland, wel gelukt om een goed afgewogen  top 5 te maken van hotspots speciaal voor mijn mede- (vrouwelijke) studenten in het mooie Birmingham.

1. Library of Birmingham

Met stipt op één de duurste bibliotheek van Groot-Britannië en de grootste van heel Europa, oftewel de ‘library of Birmingham’. We konden onze ogen bijna niet geloven, toen we voor het eerst bij dit bijzonder mooi en enorme gebouw aankwamen. ‘Is dít een bibliotheek!?’ was onze eerste reactie. Ongeveer een paar uur later was het ons gelukt om onze projectgenoten te vinden in het gigantische gebouw en dat voelde al als een prestatie op zich.

1. The mailbox

‘The mailbox’ is een  stijlvol winkelcentrum vol met winkels, restaurants en barren. Ook is er een bioscoop en een heerlijke spa te vinden. Genoeg te doen dus. The mailbox is een ontzettend artistiek winkelcentrum, met prachtige, moderne kunstwerken, waardoor het op het eerste gezicht meer een museum lijkt dan een winkelcentrum. Dit vonden wij de eerste keren nogal verwarrend. Niet-wetende of dat bijzonder artistieke bankje ook echt om op te zitten was na een vermoeide shopdag, of alleen om naar te kijken..

1. Bullring

Net als ‘the Mailbox’ is Bullring ook een winkelcentrum in het centrum van Birmingham. Bullring is een ultramodern en enorm winkelcentrum. Het duurde ons zo ongeveer 3 maanden om de weg te begrijpen in het winkelcomplex met zo een 160 winkels, maar dan heb je ook wat. Winkels, restaurants en merken die in Nederland niet te verkrijgen zijn.. Ladies, eat your heart out.

1. Star City

Net zoals de meeste gebouwen in Birmingham, is Star City opnieuw een gigantisch modern en luxe gebouw ‘to watch, eat and play’. Oftewel, je kunt naar de film, er zijn heerlijke restaurants en er is een speelplaats voor kinderen. In Star City is er van alles te doen voor zowel jong als oud. Voor mij een hele opluchting om een keer in mijn leven naar de film te kunnen zonder die vervelende Nederlandse ondertiteling in beeld.

1. Shogun Teppan-Yaki

In een rijtje hotspots a la Nina kan natuurlijk geen sushi restaurant ontbreken. Als actief sushi liefhebber ben ik al heel wat sushi restaurants afgegaan in mijn leven. Van spotgoedkoop en smaakloos tot peperduur en heerlijk. Echter kwam ik nog niet eerder bij een restaurant met spotgoedkope en waanzinnige sushi. Dit veranderde toen ik ging eten bij Shogun Teppan-Yaki in ‘the cube’ in Birmingham. Geloof het of geloof het niet. €12.50 voor onbeperkt sushi, vers bereid van goede kwaliteit door échte Japanners.

Tot zover mijn top 5 van spots die je absoluut niet mag missen wanneer je naar Birmingham gaat. Ga je toevallig ook in Birmingham studeren en wil je meer weten? Stuur mij dan gerust een berichtje.

Liefs,

Nina