Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Wow, we’re going to Australia!

5 juli 2017 door Sanne van Sonsbeek

Sanne van Sonsbeek, derdejaarsstudent lerarenopleiding Engels
Eindelijk was de tijd daar, mijn buitenlandsstage in Australië! Na een vlucht die eindeloos leek te duren was ik eindelijk Down Under. De aankomende 3,5 maand zou ik gaan werken in een typisch Australisch restaurant/pub/hotel.

In de veronderstelling dat ik vrijwel niets meer  zou zien dan de vier muren van mijn werk, bleek niets minder waar. Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel lieve mensen ontmoet maar ook in mijn vrije tijd heb ik zoveel mogelijk proberen te zien van Australië. Als ik op een rijtje zet waar ik allemaal geweest ben zou je denken dat ik zo’n beetje alles heb gezien, maar in vergelijking heb ik nog geen 5% van dit mooie land mogen bezichtigen.

Ik kende Australië eigenlijk alleen van de cowboyfilms, dus een echt reëel beeld had ik niet. Ik kan je wel vertellen, dat als je de kans krijgt om te gaan, je het zeker moet doen. In deze periode heb ik niet alleen veel aan mijn Engels gewerkt, maar ook vooral veel leuke mensen ontmoet en prachtige omgevingen gezien. Het maakt niet uit waar je je bevindt, iedereen begroet je met ‘How ya going?’  en een grote glimlach. Het voelt als vakantie. Aangezien ik op een afgelegen plekje heb gewerkt, weg van de grote stad, heb ik veel van de Australische natuur kunnen zien. De foto hierboven is in het zuidelijkste puntje van Australië, Wilsons promontory.  Het verschil aan natuur met een aantal kilometers rijden is aanzienlijk. Natuurlijk zegt iedereen dat je voor een pakje suiker  de lengte van heel Nederland moet afreizen, maar dit was bij mij gelukkig niet het geval.

Maar mocht jij nu echt de drukte op willen zoeken, biedt Australië ook veel leuke dingen. Zelf heb ik Melbourne, Sydney en Townsville van dichtbij mogen bekijken en zelfs hier voel ik me als boerentrien op mijn gemak. Hier zie je wel het grote verschil in cultuur, maar dit zorgt ook voor een grote hoeveelheid lekker eten, en wie houdt hier nu niet van?  Ook de verschillende architecturen en trekpleisters zijn zeker de moeite waard.  Maar mijn hoogtepunt is toch wel echt de natuur en de lokale dieren. Mocht je ooit in dit fantastische land zijn, moet je echt het land in.

Mocht je nu niet zeker weten of een buitenlandse stage voor jou is weggelegd?  Twijfel niet! Ik kan soms best een huismus zijn, maar alleen op avontuur gaan en nieuwe ervaringen opdoen is echt iets waar je niet tegen op moet zien. Zorg er wel voor dat je contact onderhoudt met je thuisfront, zelfs als je hiervoor 10 minuten moet rijden.  Het klinkt misschien cliché, maar het is echt een ‘once in a lifetime experience’!

See ya!

Reacties